Ξέρω τον εαυτό μου: Η τέχνη της αυτογνωσίας

Ξέρω τον εαυτό μου: Η τέχνη της αυτογνωσίας. Είμαστε συνηθισμένοι στην ψυχική απασχόληση, στο να αποσπόμαστε εύκολα δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό που κάνουν οι άλλοι και πώς συμπεριφέρονται.

Είμαστε ειδικοί στην κρίση, κριτική, παροχή συμβουλών, κατηγορώντας και βλέπουμε σε άλλους τι δεν μπορούμε να δούμε στον εαυτό μας. Όλα αυτά χρησιμεύουν για να μας χωρίσουν χωρίς να θέλουμε να δούμε όλες τις πτυχές του ποιοι πραγματικά είμαστε.

Γνωρίζοντας τον εαυτό μας μέσω της σχέσης με άλλους συνεπάγεται να ακούμε τον εαυτό μας σε αυτήν την αλληλεπίδραση , να παρατηρούμε τι μας παράγει, τι νιώθουμε και ποια συναισθήματα διεγείρονται με κάθε μία από τις στάσεις που μας αρέσουν ή δεν μας αρέσουν. Και πάνω απ ‘όλα να καταλάβουμε ότι αυτό που εμφανίζεται είναι κάτι δικό μας και έχει να κάνει με το πώς είμαστε. Η αυτογνωσία μας οδηγεί αναπόφευκτα στην αυθεντικότητα, δείχνοντας τον εαυτό μας με πιο ειλικρινές και πραγματικό τρόπο σε άλλους και ειδικά στον εαυτό μας , χωρίς να περάσουμε από την αυταπάτη. Αφαιρώντας από εμάς την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ή να κατηγορήσουμε τι συμβαίνει σε εμάς.

Γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό μας, αυξάνουμε την ικανότητά μας να δείξουμε την αυθεντικότητά μας . Όντας πιο διαφανείς και σαφείς, πιο κοντά στην αγάπη και το άνοιγμα της γνώσης. Είναι σε αυτό το ταξίδι όταν διερευνούμε το βάθος της σημασίας που έχει κάθε μια από τις εμπειρίες που περνάμε. Ανακαλύπτουμε λοιπόν πώς η αυτογνωσία είναι, πράγματι, μια θάλασσα χωρίς όρια, μέσω της οποίας ταξιδεύουμε καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας, μαθαίνοντας την κατανόηση και την αγάπη για τον εαυτό μας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here