ΣΥΡΙΖΑ: Για «μετωπική» με τον Μητσοτάκη ετοιμάζεται ο Τσίπρας


Αποφασισμένοι για μία εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση με την κυβέρνηση, σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να καλύψει τον «χαμένο» αντιπολιτευτικό χρόνο του πρώτου κύματος της πανδημίας, αλλά και να επικοινωνήσει στους πολίτες τις δικές του θέσεις για έξοδο από την κρίση.

Από την ημέρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση των «διπλών βιβλίων» του ΕΟΔΥ, η Κουμουνδούρου ζητάει επίμονα απαντήσεις από την κυβέρνηση. Σε καθημερινή βάση κλιμακώνει τις επιθέσεις της για το ζήτημα αυτό, με τη «σκυτάλη» χθες να περνάει χθες στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, που με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν φαίνεται διατεθειμένο να εγκαταλείψει την εύκολα την υπόθεση. Όπως είπαν στο Newsbomb.gr συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, στόχος τους είναι να «απολογηθεί» για ότι έχει συμβεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Έτσι, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση –που θα είναι η τέταρτη μέσα σε λίγες ημέρες μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος Ανδρέας Ξανθός, την κλήση των αρμόδιων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και την επανακατάθεση της τροπολογίας για τη δημοσίευση όλων των πρακτικών συνεδριάσεων της Επιτροπής-, αυτή τη φορά από τον ίδιο τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, που θα έχει αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κοινοβουλευτικός δρόμος, αποτελεί το ένα κομμάτι των δράσεων της Κουμουνδούρου. Το δεύτερο αναμένεται να είναι η «διεθνοποίηση» του θέματος, που όπως αποκάλυψε χθες το Newsbomb.gr, περνάει από τις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα από το Ευρωκοινοβούλιο και την Κομισιόν.

Για να μην υπάρξει καμία υπόνοια «βεντέτας», από την Κουμουνδούρου ξεκαθαρίζουν ότι δεν δίνουν τόση έκταση στο θέμα από «καπρίτσιο», αλλά επειδή φανερώνει την «αδιανόητη κυβερνητική ανικανότητα» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν- που επηρεάζει την επιδημιολογική πορεία της χώρας.

Η υπόθεση με την καταγραφή των κρουσμάτων, θεωρείται για τον ΣΥΡΙΖΑ αλληλένδετη με την δημοσίευση των πρακτικών των συνεδριάσεων της υγειονομικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα επιμείνουν και σε αυτό.

Επίθεση και για την πανδημία

Ότι η Κουμουνδούρου τοποθετεί στην κορυφή της ατζέντα της τα «διπλά βιβλία», δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να επιτίθεται στην κυβέρνηση για την έκταση που έχει λάβει η πανδημία και για την «τραγική» -όπως τη χαρακτηρίζουν- κατάσταση στο ΕΣΥ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να επισκέπτεται μονάδες Υγείας -σήμερα βρέθηκε στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία (πρώην ΠΙΚΠΑ) Βούλας- όπως και όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, επιδιώκουν να δώσουν μεγάλη έμφαση στην οικονομία και κυρίως, στα στρώματα εκείνα του πληθυσμού που πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η επανακατάθεση τροπολογίας για άμεση επανασύνδεση και απαγόρευση διακοπής παροχών ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Αφήνουν μάλιστα αιχμές σε βάρος της κυβέρνησης για την άρνηση της να την υπερψηφίσει, συμπληρώνοντας πως ασχολείται μόνο όταν ορισμένες προσωπικές ιστορίες πάρουν έκταση, όπως για παράδειγμα συνέβη στην περίπτωση γονιού στην Ροδόπη που ζήτησε παράταση μίας ώρας για τη διακοπή ρεύματος ώστε να τελειώσει το μάθημα της τηλεκπαίδευσης το παιδί του.

Τέλος, κομμάτι της μετωπικής σύγκρουσης που ετοιμάζουν με την κυβέρνηση, αποτελούν και θέματα που στη παρούσα συγκυρία φαντάζουν δευτερευούσης σημασίας, όπως είναι η άρση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του επικεφαλής του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, αλλά και η πρωθυπουργική «βόλτα» στην Πάρνηθα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ