Κορονοϊός – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις γιορτές: Παρουσία αστυνομικών στις μεγάλες εκκλησίες

Στόχος της Αστυνομίας να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να μην υπάρξει διασπορά του ιού

Σχέδιο λήψης ειδικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού έχει εκπονήσει η ΕΛ.ΑΣ., ενόψει των επερχόμενων εορταστικών ημερών.

Στόχος είναι να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να μην υπάρξει διασπορά του ιού, λόγω συνωστισμού πιστών σε εκκλησίες και μοναστήρια.

Το σχέδιο περιλαμβάνει αστυνομική παρουσία και ελέγχους των αντί-covid μέτρων σε μεγάλες εκκλησίες και μοναστήρια. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει κατευθυντήριες οδηγίες σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, ιδιαίτερα για τις εκκλησίες των πολιούχων κάθε περιοχής.

Ιδιαίτερα μέτρα θα ληφθούν για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας στις 4 Δεκεμβρίου. Μάλιστα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Αγίας Βαρβάρας Αττικής, προκειμένου να υπάρχει συνεργασία για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά τον εορτασμό. Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Πειραιά, προκειμένου στις μεγάλες εκκλησίες του Πειραιά να μην υπάρξει συνωστισμός στις γιορτές του Αγίου Σπυρίδωνα και του Αγίου Νικολάου. Στις δύο αυτές γιορτές κάθε χρόνο πλήθος πιστών γεμίζει τις εκκλησίες του Πειραιά, μόνο που φέτος η πανδημία δεν επιτρέπει να επαναληφθεί κάτι ανάλογο.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι θα υπάρχει διακριτική αστυνομική παρουσία σε όλες τις μεγάλες εκκλησίες, ενώ και οι Δήμοι «συστρατεύονται» προς τη λήψη μέτρων κατά της διάδοσης της πανδημίας. Κανονικά θα επιβάλλονται τα πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται στα μέτρα, αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια από την πλευρά των αστυνομικών για την αποφυγή συνωστισμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ