Πρόβλεψη Σαρηγιάννη: Η Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει να είναι η πιο επιβαρυμένη περιοχή


Όπως εκτιμά η ομάδα του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας στο τέλος του έτους θα βρίσκεται στα 700-800 κρούσματα την ημέρα, πρόβλεψη που δείχνει μείωση των κρουσμάτων, αλλά με αργό ρυθμό.

Συνεπώς το lock down φαίνεται πως θα έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, υπό την προϋπόθεση να υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας συνολικά.

Η πρόβλεψη για τη συμπρωτεύουσα, ωστόσο, αναφέρει πως τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουν να αντιπροσωπεύουν περί το 25 % του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να παραμένει στο «κόκκινο» μέχρι και την 31η του Δεκέμβρη.

Αυτές οι εκτιμήσεις από την ομάδα του καθηγητή του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, βασίζονται στις εξής παραδοχές:

• Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο
• Το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει σταδιακά και με μέτρα από τις 21 Δεκεμβρίου
• Η εστίαση θα παραμείνει κλειστή, εξαιρουμένων των εστιατορίων, τα οποία θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους, αλλά και αισθητά χαμηλότερη πληρότητα από αυτήν που έχουν κανονικά, δηλαδή γύρω στο 30% – 50%

Πιο συγκεκριμένα η πρόβλεψη περιλαμβάνει:

• Στις 14 Δεκεμβρίου στο σύνολο της χώρας θα καταγραφούν 1.250 κρούσματα και στις 31 του μηνός 700 – 800

• Στην Αθήνα στις 14 Δεκεμβρίου θα καταγραφούν 220 κρούσματα, στις 21 του μηνός 190 και στις 31 περί τα 200
Ωστόσο, σημειώνεται πως πιθανά έως το τέλος της εβδομάδας τα στοιχεία, που αφορούν την πρωτεύουσα, ίσως διαφοροποιηθούν.

• Στη Θεσσαλονίκη στις 14 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα είναι 300, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα υποχωρήσουν στα 250 και στο τέλος του μήνα στα 190

• Στη Λάρισα αναμένονται στις 14 Δεκεμβρίου 25 κρούσματα, στις 21 του μηνός 20 και την τελευταία ημέρα του χρόνου 18

• Στην Πάτρα τα κρούσματα θα είναι 5 στις 14/12, 3 στις 21/12 και μόλις 1 στις 31/12
Με την Αιτωλοακαρνανία, και συγκεκριμένα το Μεσολόγγι και τα πέριξ, η οποία σήμερα είναι μια σχετικώς επιβαρυμένη περιοχή, να παρουσιάζει την ίδια εικόνα με την Πάτρα.

Εν τούτοις, οι άνωθεν εκτιμήσεις θα αναθεωρηθούν με δυσάρεστη τροπή, σε περίπτωση που η σταδιακή άρση του lockdown ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ