Θαύμα της επιστήμης: Περίμενε 27 χρόνια να γεννηθεί – Μόλις δύο χρόνια μικρότερη από τη μητέρα της!


Η απίστευτη ιστορία της μικρής Μόλι, η οποία γεννήθηκε από κατεψυγμένο έμβρυο και τη χωρίζουν περίπου 18 μήνες από την μητέρα της!

Αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα θαύμα της επιστήμης! Η μικρή Μόλι Έβερετ Γκίμπσον γεννήθηκε από έμβρυο, το οποίο είχε καταψυχθεί τον Οκτώβριο του 1992. Ενάμισι χρόνο νωρίτερα, τον Απρίλιο του 1991, γεννήθηκε η μητέρα της η Τίνα, η οποία είναι σήμερα 29 ετών. «Είναι δύσκολο να το συλλάβει ο νους αυτό. Αλλά σε ό,τι μας αφορά, η Μόλι είναι το μικρό μας θαύμα» λέει η περήφανη μητέρα από το Τενεσί.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές του Preston Medical Library από το Πανεπιστήμιο της πόλης, η Μόλι θα καταγραφεί στα ιατρικά βιβλία ως το έμβρυο που παρέμεινε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην κατάψυξη πριν τελικά γίνει ένα υγιές μωρό. Μάλιστα, το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η μικρή Μόλι έσπασε το ρεκόρ που κατείχε η αδελφή της, Έμα Ρεν, η οποία είχε μείνει ως έμβρυο στην κατάψυξη 24 χρόνια, μέχρι να γεννηθεί τον Νοέμβριο του 2017.

Δίδυμα με διαφορά τριών ετών!

Η περίπτωση της Μόλις και της Έμα Ρεν γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, καθώς τα δύο έμβρυα είχαν καταψυχθεί μαζί, κάτι που σημαίνει ότι από γενετικής άποψης είναι δίδυμα. Στο Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων (NEDC) των ΗΠΑ, αποψύχθηκαν με διαφορά τριών ετών για να μεταφερθούν στη μήτρα της μητέρας του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι βιολογικοί γονείς παραμένουν άγνωστοι, καθώς ήταν ανώνυμοι δωρητές.

Ο σύζυγος της Τίνα, Μπέντζαμιν πάσχει από κυστική ίνωση, η οποία προκαλεί στειρότητα κι ως εκ τούτου οι δυο τους αποφάσισαν να πάνε στο NEDC, καθώς παρά τις προσπάθειες τους δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν παιδί. Για την ακρίβεια οι γονείς της Τίνα ήταν αυτοί που τους το πρότειναν, μετά από ένα σχετικό θέμα που είδαν στην τηλεόραση. «Στην αρχή είπαμε ότι αυτό ακούγεται πολύ τρελό, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούσαμε να βγάλουμε τη σκέψη αυτή απ’ το μυαλό μας», είπε η 29χρονη.

_115772244_gibson4.jpg

«Αισθανόμαστε ευλογημένοι»

Η Τίνα περιέγραψε και τη μέρα που της τοποθέτησαν το έμβρυο στη μήτρα, όταν και έμαθε ότι ήταν στην κατάψυξη για 24 χρόνια. Ρώτησε τον γιατρό της «Τι σημαίνει αυτό;», με εκείνος να της απαντά ότι «μπορεί να σπάσουμε το παγκόσμιο ρεκόρ». Εκείνη τον εμπιστεύθηκε και τελικά έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ, όχι μία αλλά δύο φορές. «Αισθανόμαστε ευλογημένοι που κρατάμε τη Μόλι στα χερια μας. Είναι απίστευτο», είπε γεμάτη χαρά η Τίνα, η οποία μαζί με τον Μπέντζαμιν κάνουν τα σχέδια τους για το επόμενο μωρό, το οποίο, όμως, θα είναι μέσω υιοθεσίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ