Κορονοϊός – Εμβόλιο: Το Facebook «μπλοκάρει» τις ψευδείς ειδήσεις


Κορονοϊός: Νέα πολιτική σκοπεύει να ακολουθήσει το Facebook, το οποίο από εδώ και πέρα θα αποσύρει δημοσιεύσεις που εμφανίζουν ψευδείς πληροφορίες για το εμβόλιο.

Τα social media, ειδικά σε εποχές όπως αυτές που ζούμε, αποτελούν γόνιμο έδαφος για ορισμένους ώστε να αναπτύξουν θεωρίες συνωμοσίας. Από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας, την εμφάνιση τους έκαναν ανυπόστατες ειδήσεις, ενώ χρήστες φτιάχνουν ειδικές ομάδες, μέσω των οποίων διασπείρουν θεωρίες.

Μετά από διάφορες δημοσιεύσεις από αρνητές του κορονοϊού, το Facebook αποφάσισε να βάλει «φρένο» σε όσους προωθούν την αντιεμβολιαστική προπαγάνδα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει τα σχόλια που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν, ειδικά σε μια εποχή γίνεται προσπάθεια να ανάψει το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία του εμβολίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ψευδείς ειδήσεις όσον αφορά στο εμβόλιο θα αφαιρούνται και από τις διαφημίσεις του Facebook. «Εφαρμόζουμε την πολιτική μας για την εξάλειψη παραπληροφόρησης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικείμενη σωματική βλάβη» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ