Κορονοϊός: «Χειρότερη από ό,τι είχαμε φανταστεί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη»

Κορονοϊός: Οι νοσηλεύτριες από την Κρήτη που συνέδραμαν εθελοντικά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης επέστρεψαν και μίλησαν για όσα έζησαν.

Οι δέκα νοσηλεύτριες έφτασαν στην Θεσσαλονίκη στις 18 Νοεμβρίου προκειμένου να συνδράμουν εθελοντικά στη μάχη που δίνουν τα νοσοκομεία της πόλης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

«Ο κορονοϊός είναι πραγματικά ένας επικίνδυνος εχθρός» είχαν πει μόλις λίγες ημέρες αφού είχαν πιάσει δουλειά, σε τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οπότε και μοιράστηκαν τις πρώτες δύσκολες στιγμές που είχαν ζήσει στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει την πράξη τους αυτή «βαθιά πατριωτική».

«Πήραμε εμείς όλα τα μπράβο αλλά και στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αξίζει πολύ μεγάλο μπράβο, πρέπει να το πούμε αυτό και να φανεί. Όλοι μας υποδέχτηκαν με πολύ μεγάλη αγάπη», ανέφερε στη συνομιλία που είχε στις 21 Νοεμβρίου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Μπάνια Μαλαμάτη που ταξίδεψε από τον Άγιο Νικόλαο στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

«Η κατάσταση είναι χειρότερη από εκείνη που είχαμε φανταστεί» είχε πει σε συνέντευξή της η Κατερίνα Μιχαηλίδου, νοσηλεύτρια από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, που άφησε δύο μικρά παιδιά και σύζυγο, προκειμένου να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στο Ιπποκράτειο.

Ήδη κάποιες από τις νοσηλεύτριες έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους στα νοσοκομεία του νησιού, καθώς η περίοδος της εθελοντικής μετακίνησής τους ολοκληρώθηκε, ενώ σήμερα το απόγευμα αναμένεται να φτάσουν στο Ηράκλειο άλλες τέσσερις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» θα βρεθεί και η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη για να τις υποδεχθεί και για να έχει την ευκαιρία να μάθει από τις ίδιες τις πρωτόγνωρες στιγμές που έζησαν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της συμπρωτεύουσας.

Κατά πληροφορίες, δε, γίνονται ενέργειες προκειμένου δύο από της νοσηλεύτριες να παραμείνουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ