Απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό: Τι θα ισχύσει για τα Χριστούγεννα

Χωρίς μετακινήσεις από νομό σε νομό φαίνεται ότι θα περάσουν τα φετινά Χρστούγεννα στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Ο περιορισμός της κινητικότητας, εξάλλου, αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία για να κοπεί το κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα με τα κρούσματα να μένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα παρά το γεγονός ότι το lockdown βρίσκεται στην τέταρτή του εβδομάδα.

Κληθείς να απαντήσει για το ζήτημα των μετακινήσεων από νομό σε νομό κατά την περίοδο των εορτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είπε ότι «είναι πολύ δύσκολο να επιτραπούν».

Επισήμανε, δε, ότι οι αποφάσεις που λαμβάνει η κυβέρνηση εξαρτώνται από τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι σε κάθε τόνο υπογραμμίζουν την ανάγκη να περιοριστούν το περισσότερο δυνατόν οι μετακινήσεις.

Οι τέσσερις περιπτώσεις που επιτρέπουν τη μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας είναι:

1) επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας
2) επανένωση οικογενειών
3) επαγγελματικοί λόγοι
4) λόγοι υγείας.

Η μετακίνηση εκτός νομού για εργασία πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.

Η μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.

Η μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας γίνεται άπαξ και πιστοποιείται με βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται ατελώς από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ ή με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ