Ευαισθησία: Η αντανάκλαση της ψυχολογικής ανασφάλειας


Ευαισθησία: Η αντανάκλαση της ψυχολογικής ανασφάλειας. Πίσω από το ευαίσθητο άτομο υπάρχει ένα εύθραυστο «εγώ» που όλα πονά, ενοχλούν και απογοητεύουν. Πίσω από αυτό το συναίσθημα κρύβεται επίσης η ψυχολογική ανασφάλεια και η κακή συναισθηματική διαχείριση.

Η ευαισθησία δεν είναι πληγή, είναι σύμπτωμα. Το άτομο που αντιδρά με αρνητικό ή υπερδιάστατο τρόπο στα πράγματα δεν είναι μόνο υπερευαίσθητο, δείχνει και  ορισμένα προβλήματα στη συναισθηματική διαχείριση. Πίσω από αυτό υπάρχει επίσης η ανασφάλεια εκείνων που δεν αγαπούν τον εαυτό τους, της φιγούρας που δεν εμπιστεύεται τις δεξιότητες και τις ικανότητές τη και καταλήγει να ανταποκρίνεται στον κόσμο με δυσμενή τρόπο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζωή με αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες είναι περίπλοκη. Ωστόσο, προτού μείνουμε μόνοι με τη σύγχυση και τη συνεχή δυσκολία στην αντιμετώπισή τους, είναι βολικό να τα κατανοήσουμε. Επιπλέον, όλοι μας μπορούμε σε κάποιο σημείο να οδηγήσουμε σε αυτήν την αντιδραστική συμπεριφορά, γιατί αρκεί να περάσουμε από μια κακή εμπειρία ή μια περίοδο άγχους για να ενεργήσουμε με τον ίδιο τρόπο. Πίσω από εκείνους που ζουν θυμωμένοι με τον κόσμο και προσβάλλονται από υπερβολική ευτυχία, υπάρχει ένας κρύσταλλος εαυτός που πρέπει να επισκευαστεί. Η κατανόηση αυτής της πραγματικότητας μπορεί να μας βοηθήσει όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε καλύτερα αυτές τις προσωπικότητες, αλλά και να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας.

Μελέτες δείχνουν κάτι σημαντικό: Είμαστε όλοι κάτω από την επιρροή του περιβάλλοντός μας. Ωστόσο, δεν είμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Το τελευταίο θα έδειχνε με αυτό το χαρακτηριστικό μεγαλύτερη τάση να υποφέρει από ορισμένες ψυχολογικές διαταραχές. Αυτή η αντιδραστικότητα μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες. Μπορεί να είναι το γεγονός ότι ο εγκέφαλος υποφέρει μια μεταβολή στην παραγωγή σεροτονίνης με την οποία υπάρχει μεγαλύτερη τάση να αποθαρρύνεται και να είναι πάντα σε κατάσταση επαγρύπνησης και άμυνας. Με άλλα λόγια, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε έναν βιολογικό παράγοντα. Ωστόσο, κατά μέσο όρο, η ευαισθησία ανταποκρίνεται σε έλλειμμα συναισθηματικής διαχείρισης και ψυχολογικών δεξιοτήτων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ