Lockdown: Έτσι θα λειτουργούν τα εποχιακά καταστήματα από Δευτέρα 07/12 – Τα ωράρια και οι κανόνες

Lockdown: Τις ανακοινώσεις για το πώς και ποιες ώρες θα λειτουργούν όσα καταστήματα ανοίξουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, έκανε ο ΓΓ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, την Παρασκευή 04/12, ανακοίνωσε την περιορισμένη και ορισμένη διάρκεια των καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα δέντρα και απομιμήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων, γενικά εορταστικά είδη, και αποκριάτικα και άλλα ψυχαγωγικά είδη.

Οι κανόνες για τη λειτουργία των παραπάνω καταστημάτων λιανικού εμπορίου θα έχουν διάρκεια ισχύος, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν τους παραπάνω κωδικούς ως δευτερεύοντες, απαγορεύεται να τους διαθέτουν προς πώληση.

Το ωράριο των καταστημάτων θα ξεκινά στις 7 το πρωί και θα λήγει στις 8.30 το βράδυ.

Στα καταστήματα που θα λειτουργήσουν, από τις 7 Δεκεμβρίου, ορίζεται ως υποχρεωτική η αναλογία 4 ατόμων ανά 100 τ.μ, ενώ για όσα είναι πάνω από 100 τ.μ. ισχύει η αναλογία ενός ατόμου ανά 15 τ.μ.

Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο από το προσωπικό όσο και από τους καταναλωτές και η τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων μεταξύ των ατόμων, ενώ συνίσταται η αποφυγή χρήσης ανελκυστήρων.

Σημειώνεται τέλος, ότι προκειμένου να μεταβεί κανείς στα καταστήματα με τα εποχικά είδη, θα πρέπει να στείλει SMS με τον κωδικό «2» στο 13033 ή να κάνει χρήση της βεβαίωσης μετακίνησης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ