Παπαευαγγέλου – κορωνοϊός: “Ας σχεδιάζουμε από τώρα διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα”

Στη σημερινή ενημέρωση συμμετείχε επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Η κυρία Παπαευαγγέλου ενημέρωσε πως “την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκε μικρή αύξηση της διάμεσης ηλικίας των κρουσμάτων. Το φορτίο των νέων λοιμώξεων έχει μετακινηθεί σε μεγαλύτερες ηλικίες, οι οποίες έχουν αυξημένη νοσηρότητα”.

“Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας παραμένουν ασφυκτικά γεμάτες με πληρότητα για την επικράτεια 84%, ενώ για τη Θεσσαλονίκη ανέρχεται στο ποσοστό του 94% και στην Αθήνα 79%”.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου, “η αλυσίδα της μετάδοσης δε σπάει, μια πιθανή εξήγηση της μεγάλης διασποράς του δεύτερου κύματος της πανδημίας είναι το ping pong του ιού μεταξύ εργασιακού χώρου και οικειακού χώρου”.

“Καθώς ο ιός παραμονεύει κάθε στιγμή, ο Δεκέμβριος φέτος θα είναι δύσκολος και χρειάζεται διαφορετικός σχεδιασμός για τα Χριστούγεννα. Έχουμε πολλά χιλιόμετρα μπροστά μας στο μαραθώνιο της πανδημίας. Πιθανά να συναντήσουμε και ανηφόρες. Χρειάζεται οργάνωση και στοχοπροσήλωση”.

“Μετά την αρχή του εμβολιασμού θα χρειαστεί καιρός για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. Κάποιος θα έχει ανοσία στον ιό εφτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού. Τα βασικά κριτήρια για τον εμβολιασμό είναι πρώτον ο βαθμός της έκθεσης και δεύτερον ο κίνδυνος σοβαρής νόσου”.

“Οι αρμόδιοι φορείς έχουν κάνει πολύ σκληρή δουλεία για την εκπόνηση ενημερωτικού υλικού σχετικά με το εμβόλιο. Στις αρχές του χρόνου θα αρχίσει ο εμβολιασμός στη χώρα μας αφού έχουν δοθεί όλες οι εγγυήσεις από τον EMA”.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για τα διαφορετικα Χριστουγεννα,να το εξηγησεις εσυ στα παιδια σου.Εγω θα του πω την αληθεια,οτι εξ αιτιας της ασχετιλας καποιων ηλιθιων και καποιας υποπτης σκοπιμοτητας αυτα τα Χριστουγεννα θα ειναι θλιμμενα.Οσο για το μελο υφος,δεν πειθεις

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ