SMS 13033: Με αυτόν τον κωδικό θα μεταβείτε στα καταστήματα την Δευτέρα (07/12)

 Lockdown: Ο ΓΓ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης στην σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, γνωστοποίησε το πως και πότε θα μπορούν οι πολίτες να μεταβούν στα καταστήματα που αναμένεται να ανοίξουν από την  Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Σταμπουλίδης, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, την Παρασκευή 04/12, ανακοίνωσε τον κωδικό, με τον οποίο θα μπορούν οι πολίτες να μεταβούν στα καταστήματα.

Συγκεκριμνένα από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ανοίγει το λιανικό εμπόριο με χριστουγεννιάτικα δέντρα και απομιμήσεις αυτών, γενικών ειδών εορταστικών και αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών και θα έχουν διάρκεια ισχύος έως τις 8 Ιανουαρίου 2021.

Το ωράριο των καταστημάτων θα ξεκινά στις 7 το πρωί και θα λήγει στις 8.30 το βράδυ.

Ο κάθε πολίτης οπού επιθυμεί να μεταβεί, στα καταστήματα με τα εποχικά είδη, θα πρέπει να στείλει SMS με τον κωδικό «2» στο 13033 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση για (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ).

Ως προς τον πληθυσμό εντός των καταστημάτων ισχύουν τα κάτωθι:

Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4/100
Άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ.
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό.
Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων.
Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.
Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ