Χαρδαλιάς – κορωνοϊός: “Συναγερμός” για Πιερία, Πέλλα, Ημαθία, Δράμα, Ξάνθη, Φλώρινα

Στη σημερινή ενημέρωση συμμετείχε επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κύριος Χαρδαλιάς σημείωσε αρχικά ότι η χθεσινή παράταση, που ανακοινώθηκε βασίστηκε αποκλειστικά και μόνο στην επιδημιολογική εικόνα της χώρα, την οποία ανέλυσε στη συνέχεια. Ενώ αναφέρθηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα με επίκεντρο το βόρειο τμήμα της χώρας.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κύριος Νίκος Χαρδαλιάς: “Αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα, δηλαδή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη τη χώρα που δεν έχουν ολοκληρώσει την κατ’ οίκον απομόνωση, είναι 16.617.

Ενώ στη συνέχεια, ο κύριος Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας, ανέφερε: “Αναλυτικότερα, απ’ αυτά, τα 7.031, δηλαδή ποσοστό 42,3%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 3.267, δηλαδή ποσοστό 19,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια της Αττικής, 1.777, δηλαδή 10,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 1.590, δηλαδή 9,6%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και 632, 3,8%, στη Δυτική Μακεδονία”.

Επιπλέον, όπως παρατήρησε, το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κατανέμεται γεωγραφικά σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρες. Ειδικότερα, σημείωσε πως το 66,4% βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας.

Περαιτέρω, επισήμανε πως η Αττική συγκεντρώνει το 17,9% των ενεργών κρουσμάτων.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός ανέφερε πως ανάμεσα στις περιοχές που δημιουργούν έντονο προβληματισμό τις τελευταίες 7 ημέρες, είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Κλείνοντας, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των νομών αυτών για πιστή τήρηση των μέτρων και αποφυγή των μετακινήσεων, όταν αυτές δεν κρίνονται απαραίτητες. Ενώ σημείωσε ότι τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, αλλά και ότι οι έλεγχοι θα συνεχίσουν αν είναι εντατικοί, ιδίως στις επιβαρυμένες περιοχές.

Παράλληλα ανακοίνωσε δύο επιπλέον μέτρα:

  1. Όσοι ανιχνεύονται θετικοί στα χερσαία σύνορα της χώρας δε θα μπαίνουν μέσα.
  2. Οι επισκέπτες του Αγίου Όρους θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Τέλος, υπογράμμισε πως είναι ξεκάθαρο και αναγκαίο ότι η υπομονή και η πιστή τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ