Απαλό δέρμα: Οι συμβουλές του δερματολόγου για να το αποκτήσετε

Από την αντιμετώπιση της ακμής στους εφήβους, έως τις εξάρσεις που σχετίζονται με το άγχος, τις βλάβες από την ηλιακή ακτινοβολία, και τα πρώτα σημάδια γήρανσης μετά την ενηλικίωσή σας, υπάρχει πάντα ένα συνεχής αγώνας με τον εαυτό σας, που δεν είναι άλλος από τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος.

Αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την υφή του δέρματός σας διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές που δίνουν οι δερματολόγοι για το επιτύχετε.

Παρόλο που δεν είναι πάντα δυνατό για τους ενήλικες να διατηρήσουν μία υγιή και χωρίς κηλίδες επιδερμίδα, όπως όταν ήταν νεότεροι, αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουν την επιδίωξή τους να μεγαλώνουν όμορφα. Γι’ αυτό συγκεντρώνουμε μία λίστα με τις συμβουλές που συνιστούν οι δερματολόγοι για πιο λείο και απαλό δέρμα.

1. Βελτιώστε τη διατροφή σας για να αποκτήσετε καλύτερο δέρμα

Γνωρίζετε ήδη πως το πρόχειρο φαγητό δεν είναι καλό για εσάς, αλλά εάν χρειάζεστε περισσότερους λόγους για να πάτε εύκολα σε αυτά τα νόστιμα σνακ, εδώ είναι καλό: Τα μεταποιημένα τρόφιμα, το αλκοόλ και οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες συμβάλλουν στην καταστροφή των καλών βακτηρίων και δημιουργούν μια ανισορροπία στα έντερα σας μικρόβιο, που οδηγεί σε φλεγμονή που μπορεί επίσης να εκδηλωθεί στο δέρμα σας.

2. Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε αρκετά

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στο δέρμα σας, ειδικά όταν δεν αφήνετε το σώμα σας να ξεκουραστεί και να ανακάμψει. Σύμφωνα με το Dr. Prather «Το σώμα σας επισκευάζεται και ανακάμπτει από το καθημερινό άγχος ενώ κοιμάστε, οπότε ο μη επαρκής ύπνος μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση του δέρματος».

3. Ενυδατώστε το δέρμα σας εκ των έσω

Αντιγράψτε τα κορίτσια στη Γαλλία κάνοντας το νερό τον καλύτερο σας φίλο. Εκτός από το ότι με αυτό τον τρόπο βοηθάτε να ξεπλένετε το σώμα σας από τις τοξίνες, ο Δρ Guanche λέει: «Όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο πιο ενυδατωμένα και καθαρά θα είναι τα κύτταρά σας. Έτσι οι μεταβολικές διεργασίες μέσα στα κύτταρα μπορούν να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here