Μέδουσα 10: Πληροφορίες για επεισόδιο αιγυπτιακής και τουρκικής φρεγάτας που το έβαλε στα πόδια!

Μέδουσα 10: Τουρκική φρεγάτα επιχείρησε να εισβάλει στον χώρο της άσκησης, σύμφωνα με τους Κύπριους, με αιγυπτιακό πλοίο να την τρέπει σε άτακτη φυγή.

Πληροφορίες από την Κύπρο, τις οποίες επικαλείται η ιστοσελίδα infognomonpolitics.gr, κάνουν λόγο για επεισόδιο που έγινε κατά της κοινής αεροναυτικής άσκησης «Μέδουσα» Ελλάδας και Αιγύπτου, στην οποία συμμετέχουν Κύπρος, Γαλλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μια τουρκική φρεγάτα τύπου «Perry» επιχείρησε να μπει στον χώρο της άσκησης. Παρά τις προειδοποιήσεις αρνήθηκε να υπακούσει, με την αιγυπτιακή φρεγάτα να ορμάει κατά πάνω της για την εμβολίσει. Αυτό ανάγκασε τον Τούρκο κυβερνήτη να το… βάλει στα πόδια και να μην επιχειρήσει να επιστρέψει στον χώρο της άσκησης.

Στρατιωτικές πηγές στην Αθήνα επιβεβαιώνουν μάλιστα την ύπαρξη της τουρκικής φρεγάτας στην περιοχή, ωστόσο, επισημαίνουν πως δεν έχουν σαφή εικόνα προς το παρόν για την ύπαρξη επεισοδίου με αιγυπτιακή φρεγάτα. Οι ελληνικές δυνάμεις που συμμετέχουν στη «Μέδουσα» επιχειρούσαν πολλά μίλια μακριά από το σημείο όπου φέρεται να επιχείρησε εισβολή του τουρκικό πολεμικό πλοίο, συνεπώς δεν υπήρξε άμεση οπτική επαφή και ξεκάθαρη εικόνα των γεγονότων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ