Αυτοί οι σταθμοί του μετρό είναι κλειστοί σήμερα (06/12)


Κλειστοί είναι από τις 8 το πρωί της Κυριακής, οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Βικτώρια και Σεπόλια στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Κανονικά λειτουργεί το Τραμ.

Την ίδια στιγμή, στους δρόμους θα βρίσκονται σήμερα Κυριακή συνολικά 5.000 αστυνομικοί. Η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού «έδειξε» στην ΕΛ.ΑΣ. ότι οι δράστες είχαν «μηχανισμό» αιφνιδιαστικής συγκέντρωσης και δράσης, χρησιμοποιώντας στις μετακινήσεις τους Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και μηχανάκια. Η επίθεση χαρακτηρίζεται καλά οργανωμένη, ενώ τα χειρότερα απετράπησαν χάρη σε μία πληροφορία που διαβιβάστηκε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης έγκαιρα. Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί πολύ χειρότερα για τους αστυνομικούς, καθώς στο Τμήμα υπήρχαν λιγοστοί αστυνομικοί που πρόλαβαν να πάρουν ασπίδες και να παραταχθούν έξω από το Α.Τ. λίγα λεπτά πριν φτάσουν οι κουκουλοφόροι.

Η Αστυνομία έχει εκπονήσει σχέδιο προκειμένου οι αστυνομικοί στόχοι να βρίσκονται σε επιφυλακήσήμερα Κυριακή, υπό το φόβο καταδρομικών επιθέσεων όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε περιοχές εκτός κέντρου. Σε κλοιό θα βρίσκονται τα Εξάρχεια, όπου υπάρχουν καλέσματα από το πρωί για συγκεντρώσεις.

Το σχέδιο προβλέπει σαρωτικούς ελέγχους στα Εξάρχεια, προκειμένου οι αστυνομικοί να εξακριβώνουν εάν τα άτομα που κυκλοφορούν έχουν στείλει το σχετικό sms και εάν έχουν πάνω τους τα σχετικά έγγραφα μετακίνησης.

Συνολικά στους δρόμους της πρωτεύουσας θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, ενώ στον αττικό ουρανό θα πετά το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και τα drones που θα δίνουν «live» εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ