Κρούσματα σήμερα: Προβληματίζει η υψηλή θετικότητα – Αγωνία για την έναρξη της εβδομάδας


Την Κυριακή ανακοινώθηκαν μόλις 904 κρούσματα κορονοϊού με την θετικότητα ωστόσο να αγγίζει ξανά το 10%.

Το στοιχείο αυτό προβληματίζει τους ειδικούς καθώς αποδεικνύει τη δυναμική του κορονοϊού και την υψηλή κυκλοφορία στην κοινότητα.

Συγκεκριμένα την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν 9.214 μοριακοί έλεγχοι και 3.754 rapid test με τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου να ανέρχονται σε 904, γεγονός που σημαίνει ότι η θετικότητα ανήλθε στο 9,8%.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο συναγερμού έχει τεθεί στο 4% για τη θετικότητα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 115471 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 52.8% άνδρες.

Η Κυριακή είχε και άλλο ένα θλιβερό στοιχείο καθώς στη χώρα μας έσπασε και το φράγμα των 3.000 νεκρών με τους 101 που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο.

Πόσα θα είναι τα κρούσματα μέχρι το τέλος του έτους

Τον αριθμό των κρουσμάτων ανά εβδομάδα μέχρι το τέλος του έτους παρουσίασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και ειδικός σε μαθηματικά μοντέλα επιδημιολογικής διασποράς, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε στις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν υποχωρήσει στα 900 κρούσματα καθώς η πτώση των κρουσμάτων είναι αργή και το άνοιγμα της αγοράς, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, είναι πρόωρο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Σαρηγιάννη:

  • Στις 8 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα έχουν διαμορφωθεί στα 1.475 κρούσματα ανά ημέρα.
  • Στις 15 Δεκεμβρίου η χώρα θα μετρά 1.100 κρούσματα.
  • Στις 22 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα έχουν υποχωρήσει περίπου στα 900 και στο τέλος του χρόνου στα 770 κρούσματα.

«Τα κρούσματα δε συνάδουν με τον στόχο που είχε θέσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας που ήταν τα 500 κρούσματα για να ανοίξει η αγορά. Οι προσομοιώσεις μας δείχνουν ότι αν ανοίξουν τα καταστήματα και δεν τηρηθούν τα μέτρα, 15-20 μέρες μετά θα δούμε μια αναζωπύρωση» κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ