Καβασάκι Κορωνοϊός : 10χρονος σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Ρίου [pic, vid]


Καβασάκι Κορωνοϊός: 10χρονος σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Ρίου. Ο 10χρονος εισήχθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, έχοντας εμφανίσει επιπλοκές από την Covid, με τους γιατρούς να μην αποκλείουν να πρόκειται για τον πρώτο ανήλικο ασθενή με νόσο Καβασάκι. 

Ο 10χρονος, όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς τους, είχε νοσήσει από κορωνοϊό και μάλιστα το αγόρι είχε παρουσιάσει ήπια συμπτώματα. Αφού  ξεπέρασε τον φονικό ιό παρουσίασε επιπλοκές. Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις εμφάνισης επιβάρυνσης της υγείας μετά το στάδιο νόσησης και εξετάζεται προσεχτικά από τους γιατρούς ακόμη και το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τη νόσο Καβασάκι. Το μικρό αγόρι δεν έχει διασωληνωθεί ωστόσο υποστηρίζεται με οξυγόνο.

 

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ η νόσος είναι πιο συχνή σε παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών και προτρέπει τους γονείς να συνεχίσουν να προστατεύουν την υγεία των μελών της οικογένειας και των παιδιών από τη νόσο COVID-19 εφαρμόζοντας μέτρα φυσικής αποστασιοποίησης και υγιεινής και να αναζητούν ιατρική συμβουλή και βοήθεια όταν αυτό χρειαστεί.

Παθοφυσιολογία – Κλινικά και Διαγνωστικά κριτήρια της νόσου Καβασάκι

Τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό για 4 και πλέον ημέρες, εξάνθημα που μοιάζει με ηλιακό έγκαυμα και συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, όπως πονοκέφαλο και πονόλαιμο, ενώ προκαλείται πρήξιμο στα αιμοφόρα αγγεία της καρδιάς. Η πιο σοβαρή επιπλοκή του συνδρόμου είναι ακριβώς η προσβολή των αγγείων που δίνουν αίμα στην καρδιά (στεφανιαία αγγεία).

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ