Κικίλιας: Έτσι θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω – Δεν είναι θέμα ημερομηνίας η άρση του lockdown


Βασίλης Κικίλιας: Για ασφυκτική πίεση που ασκείται ακόμα σε αρκετές πόλεις της βόρειας Ελλάδας έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε «έχουμε περισσότερους από 4.000 πολίτες που νοσηλεύουμε με κορονοϊό» κάνοντας ειδική αναφορά σε πόλεις όπως η Δράμα, η Κατερίνη, τα Γιαννιτσά, η Κοζάνη κ.α. όπου «στείλαμε επιπλέον προσωπικό, γιατρούς και νοσηλευτές».

«Τα κρούσματα μειώνονται λιγότερο από ό,τι περιμέναμε. Το σύστημα υγείας είναι γεμάτο, οι γιατροί είναι κουρασμένοι και οι ειδικοί μιλούν για 3ο κύμα κορονοϊού είτε στα τέλη Δεκεμβρίου είτε στις αρχές Ιανουαρίου» περιέγραψε την κατάσταση ο Βασίλης Κικίλιας.

Ερωτηθείς στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ για την άρση του lockdown απάντησε ότι «δεν είναι θέμα ημερομηνίας αλλά του πόσο διασπείρεται ο ιός και πόσο αντέχει το σύστημα υγείας» συμπληρώνοντας ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν εκ νέου «καθώς η κινητικότητα δυστυχώς συντελεί στην αύξηση».

«Ζητάμε λίγο υπομονή ακόμα» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Κάνοντας απολογισμό των προσπαθειών του υπουργείου Υγείας είπε ότι «αυξήσαμε 300% τις ΜΕΘ και 150% τις απλές κλίνες covid-19» υπενθυμίζοντας ότι «Δεκέμβρη μήνα χωρίς κορονοϊό υπήρχε αναμονή 35-50 συμπολιτών μας για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και επί ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα».

«Εν μέσω κορονοϊού αυτή τη στιγμή που μιλάμε όσοι συμπολίτες έχουν ανάγκη για κρεβάτι ΜΕΘ το έχουν ενώ πέρσι και πρόπερσι υπήρχε αναμονή» υπογράμμισε.

Ο δρόμος για να πάρουμε τις ζωές πίσω περνάει από τον εμβολιασμό

Όσον αφορά το εμβόλιο είπε ότι «θα υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης των πολιτών όπου βρίσκονται» επαναλαμβάνοντας ότι «ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός» και προσθέτοντας ότι «δεν έχω εικόνα σημαντικού ποσοστού συναδέλφων και γιατρών που δεν θέλουν να εμβολιαστούν».

Σημείωσε, δε, ότι «πριν από 2 χρόνια για ον ιό της γρίπης εμβολιάστηκαν 2 εκατ. και φέτος 4,2 εκατ.»

«Το εμβόλιο θα είναι ελεγμένο από διεθνείς οργανισμούς, θα είναι δωρεάν, όλοι οι υγειονομικοί θα είναι από πάνω, πρόκειται για την πιο κρίσιμη υγειονομική επιχείρηση στην ιστορία της χώρας» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Προανήγγειλε ακόμα ότι «θα είναι καθημερινή η ενημέρωση για τα θέματα του εμβολιασμού, καθημερινά θα απαντάμε σε όσους προσπαθήσουν να δημιουργήσουν αμφιβολίες και ζητήματα για τον εμβολιασμό» τονίζοντας ότι «ο δρόμος για να πάρουμε τις ζωές πίσω περνάει από έναν σωστό εμβολιασμό».

Σημείωσε, επίσης, ότι «προβλέπονται διαδικασίες πιστοποίησης από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ότι κάποιος πολίτης έχει εμβολιαστεί».

Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι «δεν τίθεται κανένα θέμα διπλών βιβλίων» για την καταγραφή των κρουσμάτων τονίζοντας ότι «παραμένει το ερώτημα ποιοι διακίνησαν τις ψευδείς αναφορές και με τι σκοπό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ