Αρνητική ενέργεια: Πώς μπορούμε να εντοπίσουμε αρνητικούς ανθρώπους


Αρνητική ενέργεια: Πώς μπορούμε να εντοπίσουμε αρνητικούς ανθρώπους. Μερικές φορές πέφτουμε στα εύκολα θέματα και παραπλανητικά που συνίστανται στην απόδοση αρνητικών, μη προσαρμοστικών και τοξικών συμπεριφορών σε άλλους, εξασφαλίζοντας ότι η συμπεριφορά μας είναι απαλλαγμένη από κάθε αρνητικότητα.

Λόγω ανασφάλειας, ζήλια ή απλώς και μόνο επειδή δεν έχουν θέμα συνομιλίας. Με συνεχή και οδυνηρό τρόπο, οι αρνητικοί άνθρωποι δεν σταματούν να αναλύουν τη συμπεριφορά των άλλων από μια καταστροφική θέση.  Όταν ένα άτομο αναζητά μόνο απόψεις που επιβεβαιώνουν τη θέση του, χωρίς καν να θέσει άλλη αντιπαράθεση με την πραγματικότητα, καταλήγουν να καταναλώνονται στην αναγωγική εκδοχή του κόσμου και τη λειτουργία του. Η καθιέρωση του εξτρεμισμού δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό της άγνοιας ή της έλλειψης καθορισμένης ταυτότητας: είναι το προοίμιο για μια ανεξέλεγκτη αρνητικότητα , η οποία λογοκρίνει όλα όσα δεν είναι βολικά.

Ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό ον και όταν προσπαθεί να προστατευθεί από τα υπόλοιπα, αφαιρεί τη δική του προστατευτική κουβέρτα. Το γεγονός ότι ορισμένες κοινωνικές σχέσεις έχουν σταματήσει να σας δίνουν θετικές πτυχές δεν σας εμποδίζει να αναδημιουργήσετε το κοινωνικό σας δίκτυο: μπορείτε να συναντήσετε άτομα σε νέα περιβάλλοντα διατηρώντας παράλληλα σημαντικές σχέσεις. Η υπέρβαση του εγώ έχει πολλές σαφείς συνέπειες: την έλλειψη αυτοκριτικής, την ακαμψία στις οικείες σχέσεις και την αναζήτηση αναγνώρισης για τη βελτίωση των ικανοτήτων κάποιου. Το προφανές αποτέλεσμα είναι μια αρνητικότητα που βασίζεται στην αυτογνωσία και την υποψία σχετικά με τη συμπεριφορά των άλλων, εάν αυτό δεν εκτιμάται ως επαρκές ενισχυτικό.

Απόκρυψη σε οικογένεια και φίλους. Πολλοί άνθρωποι κρύβουν τα μειονεκτήματα κρύβοντας σε οικογενειακές καταστάσεις: καθυστέρηση, ανεπίσημη και έλλειψη ενσυναίσθησης που εξηγούν μια δύσκολη οικογενειακή κατάσταση που δεν είναι πάντα πραγματική και ότι εάν είναι, δεν δικαιολογεί κανένα είδος συμπεριφοράς. Η υπερβολική εργασία δεν υποδηλώνει μεγαλύτερη ικανότητα ή αίσθημα ευθύνης: συνήθως υπογραμμίζει την αδυναμία φιλτραρίσματος των προκλήσεων που θέτουμε ή την οργάνωση του χρόνου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ