Εμβόλιο κορονοϊού: Περισσότερες από 500.000 οι πρώτες δόσεις στην Ελλάδα


Εμβόλιο κορονοϊού: Ο εμβολιασμός αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου δήλωσε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας.

Όπως εξήγησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους με αυτές τις 500.000 δόσεις που αναμένονται σε πρώτη φάση στην Ελλάδα θα εμβολιαστούν εμβολιαστούν αρχικά 250.000 άτομα αφού το εμβόλιο είναι 2 δόσεων.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο εμβολιασμός, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιανουαρίου, θα μπορέσει να ξεκινήσει εντός 24 ωρών από τη στιγμή που θα έρθουν τα εμβόλια στην Ελλάδα.

Προανήγγειλε ότι η απόφαση για το ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτα αναμένεται σήμερα ή τις επόμενες ημέρες.

Πώς θα γίνεται η διαδικασία

Εξηγώντας, δε, τη διαδικασία ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι μέσω της άυλης συνταγογράφησης θα αποστέλλεται ένα SMS με το προτεινόμενο ραντεβού και για τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Με τη σειρά του ο πολίτης που θα λάβει το SMS θα απαντά με ένα ναι ή με ένα όχι για το αν τον βολεύει η ημερομηνία.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως αυτές τις μέρες γίνεται επεξεργασία του σχεδίου γι αυτούς που δεν μπορούν να μεταβούν στα κέντρα εμβολιασμών επαναλαμβάνοντας ότι το πρώτο που πρέπει να κάνουν οι πολίτες που είναι να εμβολιαστούν είναι να εγγραφούν στην άυλη συνταγογράφηση.

Τι θα γίνει με τους ηλικιωμένους, τους υγειονομικούς και τα κέντρα ευγηρίας

Αναφορικά με τους ηλικιωμένους και όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά μέσα είπε πως ότι θα υπάρξει πρόβλεψη και γι’ αυτές τις κατηγορίες παραπέμποντας στις επόμενες ημέρες για τις σχετικές ανακοινώσεις.

Για τους υγειονομικούς ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας διευκρίνισε πως θα εμβολιαστούν στα νοσοκομεία ενώ στους οίκους ευγηρίας θα μετακινηθούν οι ίδιοι για να εμβολιάσουν τα άτομα που είναι εκεί.

Διευκρίνισε, τέλος, ότι θα είναι συγκεκριμένος ο αριθμός των ατόμων που θα προσέρχεται στα κέντρα εμβολιασμού για να μην δημιουργείται συνωστισμός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ