Κορωνοϊός θεραπείες: Πόσο αποτελεσματικές είναι;


Κορωνοϊός θεραπείες: Πόσο αποτελεσματικές είναι; Ο FDA έχει χορηγήσει άδεια επείγουσας χρήσης σε δύο μονοκλωνικές θεραπείες αντισωμάτων για το COVID- 19 – bamlanivimab, που παράγεται από τον Eli Lilly, και ένα συνδυασμό δύο αντισωμάτων που αναπτύχθηκε από το Regeneron.

Όπως εξηγεί ο ανταποκριτής επιστημών Richard Harris, η άδεια για χρήση έκτακτης ανάγκης δεν διασφαλίζει ότι αυτά τα νέα φάρμακα είναι αποτελεσματικά, αλλά ότι τα πιθανά οφέλη τους είναι πιθανόν να υπερκαλύπτουν τους κινδύνους. Στο σημερινό επεισόδιο, εξετάζουμε πώς λειτουργούν και γιατί ο αντίκτυπός τους στην πανδημία θα μπορούσε να είναι περιορισμένος. Η παροχή είναι ένα θέμα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αγοράσει 1,2 εκατομμύρια δόσεις ναρκωτικών για να τα διανείμει στις ΗΠΑ. Από αυτά, 157.000 έχουν ήδη παραδοθεί. Από πλευράς, οι Η.Π.Α. υπολογίζουν 1 έως 2 θανάτους από τον κορωνοϊό κάθε λεπτό, και το CDC έχει πει ότι το τρέχον κύμα πανδημίας στις Η.Π.Α. δεν έχει ακόμα κορυφωθεί. Μια άλλη πρόκληση: χορήγηση των φαρμάκων. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διανέμει δόσεις στο σημείο που ο κορωνοϊός τρέχει αχαλίνωτος. Ωστόσο, οι περιοχές αυτές είναι ακριβώς οι περιοχές όπου τα νοσοκομεία έχουν ήδη υπερβεί το όριο, εγείροντας ανησυχίες ότι κάποιοι μπορεί να μην έχουν επαρκές προσωπικό και χώρο για να αναλάβουν άλλη χρονοβόρα εργασία. 

Ο Bob Wachter, ο πρόεδρος της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, λέει ότι τελικά αυτή η θεραπεία είναι ένα όπλο σε έναν μεγαλύτερο αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό. “Είναι ένα ωραίο βέλος για τον σωστό ασθενή, αλλά μιλάτε για μια χούφτα ασθενών που το παίρνουν, δεν πρόκειται να είναι οι χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες που χρειαζόμαστε για να αλλάξουμε πραγματικά το παιχνίδι.”Γι’ αυτόν, ο πραγματικός παίκτης που αλλάζει το παιχνίδι θα είναι τα εμβόλια”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ