ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για τις Πύλες απολύμανσης στην είσοδο του υπ. Δικαιοσύνης και των δικαστηρίων


Οι βουλευτές ερωτούν με βάση ποιες εισηγήσεις και ποίων υπηρεσιών του υπουργείου αποφασίσθηκε η προμήθεια των συγκεκριμένων Πυλών.

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων σχετικά με την προμήθεια Πυλών απολύμανσης από τον κορωνοίό για την είσοδο του υπουργείου Δικαιοσύνης και τα μεγάλα δικαστήρια της χώρας κατέθεσαν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Στην ερώτηση, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλου Ξανθόπολου, γίνεται αναφορά στις επιφυλάξεις των ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων και Διοικητικών Δικαστών όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χρήσης των συγκεκριμένων μηχανημάτων απολύμανσης που περιλαμβάνουν σύστημα θερμομέτρησης, αποστείρωσης με λάμπες ακτινοβολίας UV και εκνέφωσης διαλύματος αλκοόλης.

Οι βουλευτές ερωτούν με βάση ποιες εισηγήσεις και ποίων υπηρεσιών του υπουργείου αποφασίσθηκε η προμήθεια των συγκεκριμένων Πυλών και ζητούν να κατατεθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και του ΕΟΔΥ, που να καταδεικνύουν ότι οι συγκεκριμένες Πύλες απολύμανσης είναι κατάλληλες για τους πολίτες και λειτουργούν με ασφάλεια για την δημόσια υγεία.

Ζητούν επίσης να κατατεθούν τα δεδομένα και τα κριτήρια, βάσει των οποίων αποφασίσθηκε η απευθείας ανάθεση της προμήθειας των Πυλών στη συγκεκριμένη εταιρεία ΙΚΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ