Αγκαλιά Οφέλη: 4 θεραπευτικές ιδιότητες της αγκαλιάς

1. Οι αγκαλιές μειώνουν το άγχος δείχνοντας υποστήριξή. Όταν ένας φίλος ή μέλος της οικογένειας αντιμετωπίζει κάτι οδυνηρό ή δυσάρεστο στη ζωή του, δώστε τους μια αγκαλιά. Οι επιστήμονες λένε ότι η παροχή υποστήριξης σε άλλο άτομο μέσω της αφής μπορεί να μειώσει το άγχος του ατόμου που ανακουφίζεται. Μπορεί ακόμη και να μειώσει το άγχος του ατόμου που προσφέρει την ανακούφιση

Σε μια μελέτη με είκοσι ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, στους άντρες δόθηκαν δυσάρεστα ηλεκτρικά σοκ. Κατά τη διάρκεια των σοκ, κάθε γυναίκα κράτησε το χέρι του συντρόφου της. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μέρη του εγκεφάλου κάθε γυναίκας που σχετίζονται με το στρες έδειξαν μειωμένη δραστηριότητα, ενώ τα μέρη που σχετίζονται με τις ανταμοιβές της μητρικής συμπεριφοράς έδειξαν περισσότερη δραστηριότητα. Όταν αγκαλιάζουμε κάποιον για να τον παρηγορήσουμε, αυτά τα μέρη του εγκεφάλου μας μπορεί να δείχνουν παρόμοια αντίδραση.

2. Οι αγκαλιές μπορεί να σας προστατεύσουν από ασθένειες. Τα αποτελέσματα του αγκαλιάσματος που μειώνουν το άγχος μπορεί επίσης να λειτουργήσουν για να σας κρατήσουν πιο υγιείς. Σε μια μελέτη πάνω από 400 ενηλίκων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το αγκάλιασμα μπορεί να μειώσει την πιθανότητα ενός ατόμου να αρρωστήσει, καθώς οι συμμετέχοντες που απολάμβαναν μεγαλύτερης υποστήριξης στη ζωή τους ήταν λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν, ενώ όσοι από αυτούς αρρώστησαν είχαν λιγότερο σοβαρά συμπτώματα.

3. Οι αγκαλιές βοηθούν στη μείωση των φόβων σας. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η αφή μπορεί να μειώσει το άγχος σε άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Το άγγιγμα μπορεί επίσης να αποτρέψει τους ανθρώπους από την απομόνωση πάσχουν από άγχος θανάτου. Διαπίστωσαν επίσης ότι ακόμη και αγγίζοντας ένα άψυχο αντικείμενο – παραδείγματος χάριν ένα αρκουδάκι – βοήθησε στη μείωση των υπαρξιακών φόβων των ανθρώπων.

4. Οι αγκαλιές μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου. Η έρευνα δείχνει ότι ορισμένες μορφές αφής μπορεί να είναι ικανές να μειώσουν τον πόνο. Σε μια μελέτη, τα άτομα με ινομυαλγία είχαν έξι θεραπευτικές θεραπείες αφής. Κάθε θεραπεία περιλάμβανε ελαφριά επαφή με το δέρμα. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν αύξηση της ποιότητας ζωής και μείωση του πόνου. Το αγκάλιασμα είναι μια άλλη μορφή αφής που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ