Harrods – συνωστισμός: Το αδιαχώρητο χωρίς τήρηση κανενός μέτρου προστασίας


Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λονδίνο βρίσκεται στην κατηγορία 2 των επιπέδων κινδύνου που έχει θεσπίσει η βρετανική κυβέρνηση

Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες μπορούν να συναναστρέφονται σε εξωτερικούς χώρους με ανθρώπους που δε συγκατοικούν, αρκεί να τηρείται ο κανόνας των συναθροίσεων έως έξι ατόμων.

Ωστόσο, έξω από το πολυτελές κατάστημα του Λονδίνου, ο κόσμος συγκεντρώθηκε αγνοώντας εντελώς τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. Ενώ  οι περισσότεροι άνθρωποι δε φορούσαν ούτε καν μάσκες. Βεβαίως, αυτές οι σκηνές προκάλεσαν την οργή στα social media, καθώς οι παρευρισκόμενοι κατηγορήθηκαν ότι δεν ενδιαφέρονταν για την υγεία ούτε για τις προσπάθειες του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας και των γιατρών.

Πιο συγκεκριμένα, κυκλοφόρησαν εικόνες με μεγάλες ομάδες νέων, οι οποίοι έβγαζαν selfies κατά τη διάρκεια της αναμονής τους μέχρι να τους επιτραπεί να μπουν στο πολυκατάστημα, ενώ αξιωματικοί σχημάτισαν ένα προστατευτικό δαχτυλίδι γύρω από το χώρο με σκοπό να σταματήσουν τη ροή των πελατών.

Ο εκπρόσωπος της Met Police δήλωσε: «Η αστυνομία κλήθηκε μετά από αναφορές για μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που προσπαθούσε να εισέλθει σε ένα κατάστημα στο Brompton Road».

Επίσης πρόσθεσε: «Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν συνολικά – δύο για κακοποίηση, ένα για παραβίαση των κανονισμών COVID και ένα άλλο για παραβίαση της δημόσιας τάξης και παραβίαση των κανονισμών COVID. Από τότε το πλήθος έχει διαλυθεί».

Επιπλέον, ένας εκπρόσωπος της Harrods διευκρίνισε στο Sky News ότι το χθεσινό περιστατικό συνέβη έξω από το κατάστημα και ως εκ τούτου ήταν θέμα της αστυνομίας, αλλά πρόσθεσε: «Στο Harrods έχουμε εφαρμόσει σημαντικά μέτρα για να διασφαλίσουμε την απόλυτη υγεία και ασφάλεια των συναδέλφων και των πελατών μας μέσα στο κατάστημα. Αυτό περιλαμβάνει την υποχρεωτική χρήση καλυμμάτων προσώπου ανά πάσα στιγμή, αυστηρά όρια χωρητικότητας και περιορισμούς σε ομάδες άνω των έξι ατόμων, με άτομα κάτω των 18 ετών να συνοδεύονται πάντα από ενηλίκους. Οι ομάδες ασφαλείας και λιανικής μας, εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές στις εισόδους σε όλο το κατάστημα».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ