Κορωνοϊός – Ελλάδα: Στο 20,45% ο δείκτης θετικότητας – Ανησυχητική αύξηση


Να σημειώσουμε εδώ ότι το όριο που έχει θέσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για τον εν λόγω δείκτη είναι το 4%, όπως άλλωστε έχει αναφέρει και ο λοιμωξιολόγος καθηγητής, κύριος Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε ανοδική πορεία ο δείκτης θετικότητας του κορωνοϊού στη χώρα, καθώς από τα μοριακά τεστ και rapid test που διενεργήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ένα ποσοστό της τάξεως του 11,88% βρέθηκε θετικό.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 10.526 τεστ εκ των οποίων τα 6.105 ήταν μοριακά και τα 4.421 rapid. Ενώ το όριο συναγερμού για τον δείκτη θετικότητας είναι μόλις στο 4%.

Ωστόσο, αξίζει να παρατηρήσουμε ότι μόλις χθες Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020, ο δείκτης θετικότητας ήταν στο 9,8% σε σύνολο 12.968 τεστ, τόσο μοριακών όσο και rapid.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 1.251 νέα κρούσματα κορωνοϊού για τη χώρα μας, ενώ υψηλός παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων, με 600 συμπολίτες μας να βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των ελληνικών νοσοκομείων. Το τελευταίο 24ωρο 89 άνθρωποι – θύματα του Covid -19 έχουν καταλήξει, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα σε 3.092.

Πάντως, αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι γενικά, ο δείκτης θετικότητας είναι ενδεικτικός της διασποράς, καθώς σε τεστ υποβάλλονται εκείνοι που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι θετικοί, με τα δεδομένα να αλλάζουν, καθώς πέφτει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ