Περιοδικό Time: Το πρώτο παιδί της χρονιάς η Gitanjali Rao [pic, vid]


Περιοδικό Time: Το πρώτο παιδί της χρονιάς  ελπίζει να εμπνεύσει ποικιλομορφία στο  STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Η επιστήμονας Gitanjali Rao έχει χρησιμοποιήσει το δημιουργικό της μυαλό και πάθος για καινοτομία για να αντιμετωπίσει θέματα που κυμαίνονται από μολυσμένο νερό μέχρι διαδικτυακή παρενόχληση.

Η 15χρονη παρουσιάστηκε ως το “Παιδί της Χρονιάς” . Η  έφηβη από το Κολοράντο επιλέχθηκε από μια ομάδα πάνω από 5.000 υποψηφίων που κυμαίνονταν από 8-16 ετών. Μια από τις πιο πρόσφατες καινοτομίες της ήταν μια εφαρμογή και η επέκταση του Google Chrome με την ονομασία “Kindly“, η οποία έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύσει πιθανή διαδικτυακή παρενόχληση χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που επισημαίνει δυνητικά προσβλητική ή επιβλαβή γλώσσα σε ένα χρήστη προτού στείλουν ένα μήνυμα.

Η Rao ανέφερε ότι ελπίζει πως η νίκη της θα βοηθήσει επίσης στον καθορισμό της απεικόνισης των έγχρωμων γυναικών στην STEM. “Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος σαν εμένα. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ένας Gitanjali “, είπε. “Θα πρέπει να υπάρχουν και άλλοι μαθητές σαν εμένα που προσπαθούν να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν αλλαγές. Και απλά δεν ξέρουν από που να ξεκινήσουν.” Η έφηβη αναγνώρισε επίσης το “τεράστιο σύστημα υποστήριξης” της οικογένειάς της, των δασκάλων και των μέντορών της για την προώθηση του πάθους της για την επιστήμη και την τεχνολογία. Ερωτηθείσα σε τι θα εργάζονταν στη συνέχεια, η έφηβη είπε ότι “πήγαινε πίσω στο νερό” και εργαζόταν για έναν τρόπο να ανιχνεύσει ζωντανούς οργανισμούς, “βιολογικούς ρυπαντές”, αντί για μη ζωντανή χημική ουσία και ενώσεις. “Πάντα ήθελα να δώσω ένα χαμόγελο στο πρόσωπο κάποιου και άρχισα να το κάνω αυτό χρησιμοποιώντας την επιστήμη και τη χρήση της τεχνολογίας. Χρησιμοποιώ την πείρα μου στην επιστήμη και την τεχνολογία για να λύσω προβλήματα του πραγματικού κόσμου και χρησιμοποιώ την επιστήμη και την τεχνολογία ως καταλύτη για την κοινωνική αλλαγή.”

Συνάντηση με την έφηβη “Παιδί της Χρονιάς”

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ