Αυτοφροντίδα: Σου φέρονται με τον ίδιο τρόπο που φέρεσαι στον εαυτό σου

Αυτοφροντίδα: Σου φέρονται με τον ίδιο τρόπο που φέρεσαι στον εαυτό σου.  Η σχέση σας με τον εαυτό σας είναι η πιο σημαντική που θα προωθήσετε ποτέ στη ζωή σας.  Όλα ξεκινούν και τελειώνουν με εσάς.

Όλοι θέλουν να είναι αρεστοί και αποδεκτοί. Είναι η ανθρώπινη φύση να ταιριάζει και να ενσωματώνεται. Εάν ενεργείτε ασυνείδητα χωρίς να έχετε υπόψη τις προθέσεις σας, εκτελείτε ασυνείδητες εντολές. Αν δεν έχετε συμφιλιώσει αυτές τις σκέψεις, είναι πιθανό να υπαγορεύσουν τη ζωή σας. Εάν ορίσετε ένα πρόγραμμα λογισμικού να εκτελείται σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να παρακάμψετε τη λειτουργία.
Είστε ο χρήστης των σκέψεων σας.

Αν δεν λαμβάνετε την αγάπη και τον σεβασμό που σας αξίζει, σας ενθαρρύνω να κοιτάξετε προς τα μέσα και να θεραπεύσετε αυτές τις σκέψεις που δεν ευθυγραμμίζονται με τις σχέσεις που θέλετε να προσελκύσετε.
Ο Δρ. Ihaleakala Hew Len είναι ένας Χαβανέζος ψυχολόγος, ο οποίος χρησιμοποίησε μια αρχαία χαβανέζικη μέθοδο που ονομάζεται Ho’oponopono, βασισμένη στη συμφιλίωση και τη συγχώρεση για να θεραπεύσει μια ολόκληρη πτέρυγα εγκληματικά παράφρονων ασθενών. Το έκανε χωρίς να τους συναντήσει ή να είναι στο ίδιο δωμάτιο με αυτούς, αλλά επαναλαμβάνοντας το μάντρα: “Σ’ αγαπώ, λυπάμαι, σε παρακαλώ συγχώρεσε με, σε ευχαριστώ.” Δηλαδή, θεραπεύτηκε πρώτα. Το σκεπτικό είναι ότι όταν συμφιλιώθηκε και συγχώρησε τμήματα του εαυτού του, ολόκληρη η πτέρυγα των ασθενών θεραπεύτηκε.

Το σημείο που θέλω να τονίσω είναι ότι, όταν βρίσκετε ειρήνη μέσα σας, οι εξωτερικές συνθήκες θα το αντικατοπτρίζουν αυτό. Έχετε συναντήσει ανθρώπους που καταναλώνονται από τα θύματά τους και πιστεύετε ότι τα προβλήματα των σχέσεών τους πηγάζουν από κακή μεταχείριση; Αρκεί να συντονιστεί κανείς στην τηλεοπτική πραγματικότητα και μέσα σε λίγα λεπτά θα ακούσετε τις συζητήσεις ανθρώπων που υπονομεύονται. Δώσε αξία στην αξία σου. Για να σχεδιάσετε μια απλή αναλογία. Σκέψου μια κοφτερή πέτρα στο παπούτσι σου, ενώ περπατάς αναλωμένος από τον πόνο. Ανεξάρτητα από το ποιον συναντάτε, είτε είναι ευχάριστοι είτε όχι, η εστίασή σας έλκεται από τον πόνο, όχι από τις αλληλεπιδράσεις σας με αυτούς.

Πριν τον ύπνο. Ho’ oponopono Διαλογισμός

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ