Εκτός τόπου και χρόνου ο Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές κινήσεις»

«Πυρά» κατά της χώρας μας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δύο ημέρες πριν από την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής όπου αναμένεται να συζητηθούν κυρώσεις κατά της Άγκυρας για τις παράνομες ενέργειές της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Η ΕΕ πρέπει να διαδραματίσει το ρόλο ενός έντιμου διαμεσολαβητή σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια αυτών των διαδικασιών, είδαμε τα προκλητικά βήματα της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς. Η προκλητική στάση της Ελλάδας συνεχίζεται. Ήμασταν πολύ υπομονετικοί, η Ελλάδα δεν ήρθε σε διάλογο. Η ΕΕ πρέπει να δει αυτά τα γεγονότα», υπογράμμισε ο Τσαβούσογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto.

Στην τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επεσήμανε πως τα προβλήματα Βρυξελλών – Άγκυρας μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσω διαλόγου και διπλωματίας.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως η Τουρκία «επιθυμεί να βελτιωθούν οι σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη βάση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ