Απολύμανση Κορωνοϊού Χέρια: Βασικές αρχές σωστής αντισηψίας

Για να αποφευχθεί η εξάπλωση μικροβίων, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19, το CDC συνιστά πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό όποτε είναι δυνατόν, επειδή μειώνει την ποσότητα πολλών τύπων μικροβίων και χημικών στα χέρια. Εάν όμως δεν είναι άμεσα διαθέσιμα σαπούνι και νερό, η χρήση απολυμαντικού χεριών με τουλάχιστον 60% αλκοόλ μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε να αρρωστήσετε και να εξαπλώσετε μικρόβια σε άλλους.

Απολυμαντικά χεριών με βάση το αλκοόλ διατίθενται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη με διαφορετικά συστατικά. Όμως ποιο απολυμαντικό χεριών να επιλέξετε; Επιλέξτε απολυμαντικά χεριών με τουλάχιστον 60% αλκοόλ (συχνά αναφέρονται στην ετικέτα ως αιθανόλη, αιθυλική αλκοόλη, ισοπροπανόλη ή 2-προπανόλη). Ακολουθήστε τις οδηγίες ετικέτας για χρήση και μην επιλέξτε απολυμαντικά χεριών που περιέχουν λιγότερο από 60% αλκοόλ ή με την ένδειξη “χωρίς αλκοόλ”, καθώς και απολυμαντικά χεριών συσκευασμένα σε δοχείο που μοιάζει με δοχείο τροφίμων ή ποτών.

Όταν χρησιμοποιείτε απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ τρίψτε το τζελ σε όλες τις επιφάνειες των χεριών και των δακτύλων σας έως ότου τα χέρια σας στεγνώσουν. Κρατήστε τα απολυμαντικά χεριών μακριά από τα μάτια σας. Αποθηκεύστε τα κάπου που δεν το βλέπουν μικρά παιδιά και επιβλέψτε τα μικρά παιδιά όταν τα χρησιμοποιούν. Μην  ξεπλύνετε ή σκουπίστε το απολυμαντικό χεριών πριν στεγνώσει. μπορεί να μην λειτουργεί καλά κατά των μικροβίων. Μη χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ για να καθαρίσετε τις επιφάνειες. Το απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ δεν έχει σχεδιαστεί για καθαρισμό ή απολύμανση επιφανειών. Μην αποθηκεύετε το απολυμαντικό σε αυτοκίνητο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Απολυμαντικό χεριών και το κατοικίδια. Μην σκουπίζετε ή μην λούζετε το κατοικίδιο ζώο σας με απολυμαντικά χεριών Εάν το κατοικίδιο ζώο δεχθεί απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ στο δέρμα ή τη γούνα του, ξεπλύνετε ή σκουπίστε αμέσως το κατοικίδιο ζώο σας με νερό. Εάν το κατοικίδιο ζώο σας καταπιεί απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ (όπως μάσημα της φιάλης) ή εμφανίζει σημάδια ασθένειας μετά από τυχαία έκθεση, επικοινωνήστε αμέσως με τον κτηνίατρό σας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ