Λούσιμο Μαλλιών Κάθε Πότε: Με τι συχνότητα πρέπει να λούζεσαι


“Πόσο συχνά πρέπει να πλένω τα μαλλιά μου;” είναι μια από τις πιο κοινές ερωτήσεις που ρωτούν οι κομμωτές καθημερινά. Αλλά δεν έχει απαραίτητα μια απλή απάντηση. Ακριβώς όπως θα χρησιμοποιούσατε διαφορετικό σαμπουάν για διαφορετικούς τύπους μαλλιών και τριχωτού, έτσι ακολουθείτε επίσης ένα διαφορετικό σύνολο κανόνων όσον αφορά τον καθαρισμό.

Ο Shannon King, συνεργαζόμενος καλλιτέχνης με την KMS Hair, υπογραμμίζει ότι “το να μην καθαρίσετε τα μαλλιά σας μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την ξηρότητα και ίσως και την τριχόπτωση.” Όσο τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας είναι υγιή, τα μαλλιά σας θα μεγαλώσουν. Η εύρεση της σωστής ισορροπίας μπορεί να είναι δύσκολη. Σε γενικές γραμμές, εάν τα μαλλιά σας δεν είναι λιπαρά ή στεγνά, πρέπει να τα καθαρίζετε κάθε δύο έως τρεις ημέρες, συνιστά ο King. Αλλά αν πλένετε τα μαλλιά πολύ συχνά για τον τύπο των μαλλιών σας, “θα μπορούσε να στεγνώσει πολύ τα μαλλιά, ανάλογα με τα συστατικά του σαμπουάν”. Αν πάλι περιμένετε πολύ καιρό ανάμεσα στα λουσίματα, “τα μαλλιά δεν θα μπορέσουν να αναπτυχθούν από το θύλακα με τον τρόπο και με τον ρυθμό που θα έπρεπε.”

Λιπαρά μαλλιά:

“Πλένετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα για να αποτρέψετε τη συσσώρευση λιπαρότητας, εκτός εάν έχετε πολύ μακριά μαλλιά ή είναι πολύ χονδροειδή ή σγουρά”, λέει ο King.

Ξηρά ή κατεστραμμένα μαλλιά:

Αν και σημειώνει ότι εξαρτάται από το επίπεδο της βλάβης και της ξηρότητας, ο King συνήθως προτείνει το λούσιμο κάθε πέντε έως επτά ημέρες, καθώς “ίσως χρειαστεί να αφήσετε μερικά από τα φυσικά έλαια των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής να μπουν στο μείγμα μέχρι εκείνη την ώρα.”

Κυματιστά ή σγουρά μαλλιά:

Σαμπουάν κάθε τέσσερις έως πέντε ημέρες, προτείνει ο King. “Θα εξαρτηθεί από την πυκνότητα των μαλλιών, αλλά αυτή είναι μια καλή εκτίμηση για αυτόν τον τύπο μαλλιών.” Αν αυτό το διάστημα φαίνεται πολύ μεγάλο, μειώστε το κατά μία ή δύο ημέρες και δείτε πώς αντιδρούν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας.

Aπαλά μαλλιά:

O King προτείνει πλύσιμο μία φορά την εβδομάδα για βέλτιστη ανάπτυξη των μαλλιών. “Μην ξεχάσετε το μαλακτικό,” προσθέτει ο King. “Είναι εξίσου σημαντικό όσο και να καθαρίζεις.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ