Ακμή – στήθος: Πώς θα απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά σπυράκια


Αν έχετε τάση να εμφανίσετε ακμή, είτε λόγω ορμονικών θεμάτων ή απλά επειδή έχετε λιπαρό δέρμα, τότε μπορεί να εμφανίσετε σπυράκια οπουδήποτε στο σώμα σας – συμπεριλαμβανομένου και του στήθους σας. Η ακμή αναπτύσσεται όταν οι πόροι σας φράξουν. Υπάρχουν πόροι σε ολόκληρο το σώμα σας και το στήθος σας δεν αποτελεί εξαίρεση. Εάν έχετε δέρμα επιρρεπές στην ακμή, μπορεί να δείτε διάφορους τύπους ακμής στο στήθος σας, είτε σπυράκια είτε κύστες.

Αν και η ακμή στο στήθος δεν είναι πάντα τόσο ορατή όσο τα σπυράκια στο πρόσωπό σας, μπορεί να είναι εξίσου ενοχλητική. Εδώ συγκεντρώσαμε κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να καταπολεμήσετε την ακμή στο στήθος σας, πριν τα σπυράκια αναπτυχθούν ή ακόμα και να αποτρέψετε το ξέσπασμά τους.

  1. Κάνετε τακτικά ντους

Εάν δεν κάνετε ντους καθημερινά, μπορεί να αναπτύξετε πιο εύκολα ακμή στο στήθος. Τα τακτικά ντους βοηθούν στην αφαίρεση στοιχείων που φράσουν τους πόρους σας. Αυτό περιλαμβάνει:

βακτήρια

νεκρά κύτταρα του δέρματος

βρωμιά

λιπαρότητα (σμήγμα)

Για να μειώσετε τις πιθανότητες ακμής στο στήθος, βεβαιωθείτε ότι κάνετε ακόμα κι ένα γρήγορο ντους κάθε μέρα. Αυτό θα πρέπει να το θυμάστε τόσο τους καλοκαιρινούς όσο και τους χειμερινούς μήνες, όταν μπορεί να πιστεύετε ότι δεν χρειάζεστε ντους. Χρησιμοποιήστε χλιαρό, και όχι ζεστό νερό, για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε αν θέλετε να κάνετε το τελευταίο σας ξέβγαλμα με κρύο νερό ώστε να κλείσετε τους πόρους σας.

  1. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό προϊόν για την ακμή όταν κάνετε μπάνιο

Προϊόντα ή σαπούνια που περιέχουν σαλικυλικό οξύ είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα για την ακμή του θώρακα. Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα συστατικό που θεραπεύει την ακμή με το στέγνωμα.

  1. Κάνετε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα

Το δέρμα σας περνά από μια διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων, όπου τα νεκρά κύτταρα του δέρματος αναδύονται στην επιφάνεια (επιδερμίδα) για να ανοίξουν δρόμο για τα νέα κύτταρα του δέρματος. Αλλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος δεν απομακρύνονται πάντα μόνοι τους. Συχνά καταλήγουν να μένουν στους πόρους σας και να τους φράζουν, οδηγώντας σε ακμή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ