Υπόθεση Παντελίδη: Νέα στοιχεία λίγο πριν την παραγραφή – Στο αρχείο η μήνυση κατά του ιατροδικαστή


Σαν «βόμβα» έσκασε χθες η ανακοίνωση του νέου δικηγόρου της οικογένειας Παντελίδη, Απόστολου Λύτρα για την ύπαρξη αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει ότι ο αδικοχαμένος τραγουδιστής καθόταν στην θέση του συνοδηγού.

«Εκτός από τον συγκεκριμένο μάρτυρα, αναμένονται και άλλοι μάρτυρες που θα εισφέρουν στην υπόθεση νέα στοιχεία. Προχωράμε και σε άλλες ενέργειες που θα γίνουν γνωστές στην πορεία» δήλωσε στο Newsbomb.gr ο κ. Λύτρας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο μάρτυρας που υποστηρίζει ότι «ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Παντελή Παντελίδη, καθώς ο ίδιος τον συνόδευσε στο αυτοκίνητο και τον βοήθησε να επιβιβαστεί στη θέση του συνοδηγού» κατέθεσε στις Αρχές πριν από περίπου 15 ημέρες. Πλέον, το «μπαλάκι» βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος καλείται να αποφασίσει σχετικά με το αν θα ανασύρει από το Αρχείο την υπόθεση και θα καλέσει το εμπλεκόμενα μέρη να καταθέσουν.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι χθες το βράδυ δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση προς στην πλευρά των δύο κοριτσιών, Φρόσως Κυριάκου και Μίνας Αρναούτη. Μάλιστα, αρμόδια πηγή εξηγεί: «Στην περίπτωση που τελικά η υπόθεση ανασυρθεί από το αρχείο και επανεκκινήσει η έρευνα, θα πρέπει να γίνει με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας είναι πλημμέλημα και παραγράφεται στα πέντε έτη». Στην πραγματικότητα, η 18η Φεβρουαρίου 2021 είναι η ημερομηνία παραγραφής του συγκεκριμένου αδικήματος, για το οποίο η οικογένεια Παντελίδη κατηγορεί την Φρόσω Κυριάκου.

Στο αρχείο η μήνυση στον ιατροδικαστή

Στο αρχείο τέθηκε, όπως αποκαλύπτει το Newsbomb.gr, το σκέλος της υπόθεσης που αφορούσε στην μήνυση της οικογένειας σε βάρος του ιατροδικαστή Κώστα Κούβαρη για ψευδορκία. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν υπήρχε δόλος από την πλευρά του ιατροδικαστή για να ψευδορκήσει και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο. Σημειώνεται, πως πρόκειται για τον ιατροδικαστή που υπέγραψε την ιατρική πραγματογνωμοσύνη, την οποία έχουν λάβει υπόψη όλοι οι εισαγγελείς από τους οποίους έχει περάσει ο φάκελος του μοιραίου τροχαίου της 18ης Φεβρουαρίου 2016.

Η πραγματογνωμοσύνη έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς καταλήγει με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι πίσω από το τιμόνι τη μοιραία νύχτα βρισκόταν ο Παντελής Παντελίδης. «Η στάση αυτή δεν θα ήταν δυνατή εάν καθόταν στη θέση του συνοδηγού, διότι δεν υπάρχει τρόπος σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει περιστραφεί γύρω από τον κάθετο άξονά του, όπως στο δυστύχημα αυτό, ο δεξιά καθήμενος να στρίψει και να βρεθεί με την πλάτη στη δεξιά πόρτα», αναλύει στην έκθεσή του ο ιατροδικαστής.

Αναβάλλεται η συζήτηση των αγωγών την Παρασκευή

Στις 11 Δεκεμβρίου 2020 αναμενόταν να συνεκδικαστούν οι αγωγές για το τροχαίο δυστύχημα που κόστισε την ζωή του Παντελή Παντελίδη. Όμως, μόλις δύο εβδομάδες πριν την συζήτηση της υπόθεσης, η οποία θα αναβληθεί λόγω covid και των μέτρων που έχουν επιβληθεί στα δικαστήρια, η οικογένειά του επισκέφθηκε τον επί τρία έτη νομικό της παραστάτη Δημήτρη Ιωαννίδη, ζητώντας τον φάκελο της υπόθεσης.

Στο συγκεκριμένο δικαστήριο, όταν πραγματοποιηθεί η συζήτηση, θα συνεκδικαστούν οι δύο αγωγές που έχουν καταθέσει η Φρόσω Κυριάκου και η Μίνα Αρανούτη σε βάρος της ασφαλιστικής εταιρίας του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο τραγουδιστής, η αγωγή της οικογένειας του τραγουδιστή σε βάρος της ασφαλιστικής και της Φρόσως Κυριάκου με την οποία ζητούν 600.000 ευρώ, αλλά και η αγωγή της ασφαλιστικής εταιρίας του αυτοκινήτου σε βάρος της οικογένειας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ