Bιταμίνη C Διατροφή: Τροφές με πολλή βιταμίνη και ελάχιστες θερμίδες


Bιταμίνη C Διατροφή: Η βιταμίνη C είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που βρίσκεται σε πολλές τροφές, αλλά κυρίως σε φρούτα και λαχανικά. Είναι γνωστό πως πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και επίσης έχει θετικές επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα και στην υγεία της επιδερμίδας.

Είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη σύνθεση του κολλαγόνου, του συνδετικού ιστού, των οστών, των δοντιών και των μικρών αιμοφόρων αγγείων. Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να παράγει ή να αποθηκεύσει βιταμίνη C. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τη λαμβάνουμε από τη διατροφή μας.

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα πρόσληψης είναι τα 90 Mg. Τα συμπτώματα που μαρτυρούν έλλειψή της περιλαμβάνουν αιμορραγία από τα ούλα, συχνές μελανιές και λοιμώξεις, δυσκολία στην επούλωση πληγών, αναιμία και μείωση βάρους ορισμένες φορές.

5 τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και έχουν λίγες θερμίδες

Θυμάρι

Το φρέσκο θυμάρι έχει τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια και μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά και μπαχαρικά. Δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες και μάλιστα είναι αρκετά δημοφιλές για την θεραπεία του πονόλαιμου.

Μπρόκολο

Μισό κοτσάνι έχει μόνο 25 θερμίδες και μας παρέχει 51 mg βιταμίνης C. Φυσικά εκτός από αυτή περιέχει και τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά.

Λαχανάκια Βρυξελλών

1 κούπα περιέχει μόνο 40 θερμίδες και 49 mg βιταμίνης. Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, μαγγάνιο, κάλιο και βιταμίνη Α.

Λεμόνι

Φυσικά το λεμόνι δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες, ειδικά αν λάβουμε υπόψη την ποσότητα που μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό. Όμως μας παρέχει 83 mg βιταμίνης C. Δρα επίσης ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Κόκκινες πιπεριές

Μισό φλιτζάνι κόκκινες πιπεριές περιέχει μόνο 20 θερμίδες, αλλά 119 mg βιταμίνης C. Περιέχουν επίσης φυτικές ίνες και είναι ένα αναπόσπαστο συστατικό της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας, αφού μπορούν να προστεθούν σε πολλά πιάτα και φυσικά στην χωριάτικη σαλάτα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ