Τσίπρας: Οι υγειονομικοί φωνάζουν για ελλείψεις αλλά η κυβέρνηση ζει στον κόσμο της

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη της πρώτης γραμμής απέναντι στον κορονοϊό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με αφορμή τον θάνατο του δέκατου υγειονομικού μέσα στην πανδημία, του άτυχου 55χρονου γυναικολόγου από τα Γιαννιτσά, ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του στο Facebook κατακεραυνώνει την κυβέρνηση ότι «διευθύνει τον «πόλεμο» με στρατηγούς που ζουν στον κόσμο τους μακριά από το μέτωπο» προσθέτοντας ότι για την κυβέρνηση «αυτές οι απώλειες είναι ψιλά γράμματα».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζει ότι από τον Μάρτιο οι υγειονομικοί φωνάζουν για προσλήψεις, καταγγέλλουν ελλείψεις και «περιγράφουν τη φρικτή πραγματικότητα που τους αναγκάζει να φροντίζουν 40 και 50 ασθενείς, την ώρα που ιδιωτικές κλινικές είναι άδειες».

«Αν ο κύριος Μητσοτάκης είχε το αίσθημα καθήκοντος έστω ενός από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που καθημερινά δίνουν τη μάχη μέσα στα νοσοκομεία, δεν θα βιώναμε τη σημερινή τραγωδία. Αλλά δυστυχώς, η πολιτική επιβίωση και οι ιδεοληψίες τους φαίνεται ότι είναι πάνω από τις ζωές των θνητών» προσθέτει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κλείνει ανακοινώνοντας ότι το μεσημέρι της Πέμπτης ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει την πρότασή του για το νέο ΕΣΥ.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

Ακόμα ένας γιατρός χάθηκε χθες άδικα στα Γιαννιτσά. Ήταν ο δέκατος θάνατος υγειονομικού μέσα στην πανδημία. Αλλά σε μια κυβέρνηση που διευθύνει τον «πόλεμο» με στρατηγούς που ζουν στον κόσμο τους μακριά από το μέτωπο, αυτές οι απώλειες είναι ψιλά γράμματα. Στα λόγια είναι ήρωες, στη πράξη όμως τους αντιμετωπίζουν ως παράπλευρες απώλειες.

Γιατί οι υγειονομικοί που κρατάνε μόνοι τους όρθιο το Σύστημα Υγείας, φωνάζουν από τον Μάρτη για προσλήψεις.

Καταγγέλλουν σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό.

Περιγράφουν τη φρικτή πραγματικότητα που τους αναγκάζει να φροντίζουν 40 και 50 ασθενείς, την ώρα που ιδιωτικές κλινικές είναι άδειες.

Φωνάζουν για τις απλήρωτες υπερωρίες, που αφορούν στο διάστημα κατά το οποίο εργάστηκαν σε συνθήκες απίστευτης πίεσης και κινδύνου για την ίδια τους τη ζωή.

Και ποια είναι η απάντηση στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής;

Καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Καταγγελίες ακόμα και για έλλειψη οξυγόνου.

Απλήρωτες υπερωρίες μηνών.

Αν ο κύριος Μητσοτάκης είχε το αίσθημα καθήκοντος έστω ενός από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που καθημερινά δίνουν τη μάχη μέσα στα νοσοκομεία, δεν θα βιώναμε τη σημερινή τραγωδία.

Αλλά δυστυχώς, η πολιτική επιβίωση και οι ιδεοληψίες τους φαίνεται ότι είναι πάνω από τις ζωές των θνητών.

Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα στηρίξει τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μια κυβέρνηση που θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει ένα νέο ΕΣΥ.
Ισχυρό – Σύγχρονο – Αποτελεσματικό.

Αύριο στις 12.30 το μεσημέρι παρουσιάζουμε τη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ