Μπουρλά για εμβόλιο: Σε ποια τιμή θα πωλείται


Μπουρλά για εμβόλιο: Σε ποια τιμή θα πωλείται. Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία δήλωσε ότι θα έχει διαφορικές τιμές για το εμβόλιο Covid-19 καθώς η εταιρεία αρχίζει να παραδίδει εκατομμύρια δόσεις σε χώρες όπου αναμένει να λάβει ρυθμιστική έγκριση τους επόμενους μήνες.

“Θα έχουμε κλιμακωτές τιμές για χώρες μεσαίου εισοδήματος (η Ινδία θεωρείται χώρα μεσαίου εισοδήματος) και θα τα δώσουμε δωρεάν στην Αφρική”, δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά, o Ceo της Pfizer, σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Παρασκευαστών και Ενώσεων Φαρμάκων.

Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές καθορίζονται από το ΑΕΠ μίας χώρας. Στις ΗΠΑ, όπου η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο της εταιρείας, η Pfizer έχει ορίσει τιμή 19,50 δολαρίων για μία δόση. Αυτό είναι το τίμημα ενός γεύματος”, δήλωσε ο Μπουρλά, προσθέτοντας ότι ο Pfizer βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Το εμβόλιο που βασίζεται στην τεχνολογία mRNA έχει αποτελεσματικότητα πάνω από 90% με διπλή δόση και 67% με μία εφάπαξ δόση. 

Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech αναπτύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ και ξεκίνησε ως μέρος της επίσημης εκστρατείας εμβολιασμού από την κυβέρνηση του ΗΒ την Τρίτη, καθιστώντας το το το πρώτο εμβόλιο Covid- 19 που χορηγείται σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Αν και το εμβόλιο βασίζεται σε νέα και ασφαλή τεχνολογία, η αποθηκευτική απαίτηση -70C μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα σε χώρες με κακές εγκαταστάσεις αποθήκευσης. Το Pfizer επεξεργάζεται μια άλλη έκδοση του εμβολίου που απαιτεί λιγότερο αυστηρές απαιτήσεις αποθήκευσης.

Αν και η Pfizer έχει δηλώσει ότι θα πωλήσει το εμβόλιο της για κέρδος, η Janssen Pharma, μέρος της Johnson & Johnson, ανέφερε ότι θα πωλήσει το εμβόλιο Covid-19 με κόστος. “Δεν θα πουλάμε το εμβόλιο για κέρδος καθώς το αναπτύξαμε με πολλούς συνεργάτες”, ανέφερε ο Paul Stoffels , επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος, Janssen Pharma.

O CEO της Pfizer κατανοεί την δυσπιστία σχετικά με την ταχύτητα παραγωγής εμβολίου και εξηγεί ότι ακολούθησαν την ίδια έρευνα όπως με κάθε άλλο εμβόλιο.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ