Εμβόλιο κορονοϊού: Συναγερμός στη Βρετανία – Δυο άτομα παρουσίασαν αλλεργική αντίδραση


Ο Βρετανικός Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως δεν πρέπει να εμβολιαστεί προς το παρόν κανένας που υποφέρει από αλλεργίες

Βρισκόμαστε στην δεύτερη ημέρα εμβολιασμού στην Μεγάλη Βρετανία και ήδη ξεκίνησαν τα πρώτα προβλήματα, καθώς δυο άτομα που εμβολιάστηκαν παρουσίασαν αλλεργικές αντιδράσεις!

Σύμφωνα με τον Βρετανικό Οργανισμό Υγείας (NHS), όσοι είναι αλλεργικοί θα πρέπει να μην κάνουν το εμβόλιο και να περιμένουν.

Να σημειωθεί πως η κατάσταση των δυο ασθενών δεν εμπνέει ανησυχία και αναρρώνουν χωρίς πρόβλημα.

Ο ΜΗRA, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έγκριση των εμβολίων, είναι η αρμόδια αρχή η οποία εντόπισε το πρόβλημα και έσπευσε να ενημερώσει τον NHS.

Ο καθηγητής, Stephen Prowis, εθνικός ιατρικός διευθυντής του NHS, δήλωσε: «Όπως σε κάθε νέο εμβόλιο, έτσι και τώρα ο MHRA μας συμβούλεψε να προχωρήσουμε σε προληπτική διακοπή εμβολιασμού σε όσους είναι αλλεργικοί, μετά από δυο περιπτώσεις ασθενών. Και οι δυο αναρρώνουν καλά».

Να θυμίσουμε πως η Μεγάλη Βρετανία χρησιμοποιεί το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο είναι αποτελεσματικό κατά 95%.

Οι δυο πρώτοι ασθενείς

Ιστορία έγραψαν το πρωί της Δευτέρας η 90χρονη Margaret Keenan από την Enniskillen στη Βόρεια Ιρλανδία και ο 81χρονος William Shakespeare καθώς αποτέλεσαν τους δύο πρώτους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν με εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η Maggie, όπως την φωνάζουν συγγενείς και γνωστοί της και η οποία την επόμενη εβδομάδα θα σβήσει 91 κεράκια, δήλωσε «προνομιούχα» υποστηρίζοντας ότι το εμβόλιο είναι το καλύτερο δώρο γενεθλίων που πήρε ποτέ.

Από την πλευρά του ο 81χρονος William Shakespeare, τον οποίο οι φίλοι του φωνάζουν Μπιλ, επισήμανε ότι «το εμβόλιο αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή μας από εδώ και πέρα».

Όπως αποκάλυψε περνούσε το lockdown με τη σύζυγό του με το ζευγάρι να μένει κλειδωμένο με μόνη εξαίρεση τα «μικρά ταξίδια» που έκανε η γυναίκα του σε τοπικά καταστήματα.

Ο 81χρονος William Shakespeare, ο οποίος έχει γεννηθεί στην ίδια πόλη με τον διάσημο συγγραφέα, προκάλεσε και γέλια καθώς του τραγούδησαν «he’s a jolly good Othello».

Την πρωτιά στον εμβολιασμό στις τάξεις των υγειονομικών είχε μια νοσοκόμα στη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία εμβολιάστηκε με την έναρξη της διαδικασίας σε νοσοκομείο στο Μπέλφαστ. Η Σόφι Σλόαν είναι 28 ετών, η οποία είναι μητέρα ενός παιδιού, δήλωσε υπερήφανη που αποτελεί πλέον κομμάτι της ιστορίας.

Σε κέντρο εμβολιασμού βρέθηκε και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έστειλε μήνυμα να μην φοβούνται οι συμπολίτες τους. «Είδατε αρκετούς ανθρώπους να εμβολιάζονται σήμερα, δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε» είπε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε, ακόμα, από όλους να δείξουν υπομονή καθώς για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εμβολιασμών σε όλη τη χώρα θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ