Σεξουαλική συμπεριφορά: Κλίμακα της σεξουαλικότητας Kinsey


Σεξουαλική συμπεριφορά: Κλίμακα της σεξουαλικότητας Kinsey. Σήμερα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφορετικοί σεξουαλικοί προσανατολισμοί, εκτός από την ομοφυλοφιλία και την ετεροφυλοφιλία. Ωστόσο, υπήρχε μια εποχή που δεν ήταν.

Για να πλησιάσουμε την επανάσταση που επέφερε αλλαγή, σήμερα θέλουμε να μιλήσουμε για την Κλίμακα Kinsey. Το 1948, ο Alfred Kinsey αιφνιδίασε τον κόσμο όταν δημοσίευσε το “Sexual Behaviour in the Human Male”, το πρώτο μπεστ σέλερ για το σεξ.

Ο Kinsey είχε διεξαγάγει εκτεταμένη έρευνα σε πολλές πτυχές της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και πρότεινε μια κλίμακα σεξουαλικής συμπεριφοράς 7 σημείων:

0 = αποκλειστικά ετερόφυλος
1 = κυρίως ετεροφυλόφιλος, συμπτωματικά ομοφυλόφιλος
2 = κυρίως ετεροφυλόφιλος, αλλά περισσότερο από ό,τι συμπτωματικά ομοφυλόφιλος
3 = εξίσου ετεροφυλόφιλος και ομοφυλόφιλος
4 = κυρίως ομοφυλόφιλος, αλλά περισσότερο από ό,τι συμπτωματικά ετεροφυλόφιλος
5 = κυρίως ομοφυλόφιλος, συμπτωματικά ετεροφυλόφιλος
6 = αποκλειστικά ομοφυλόφιλος

Αυτός ο διάσημος βιολόγος και σεξολόγος, ως αποτέλεσμα της μελέτης του, ανέπτυξε την κλίμακα σεξουαλικότητας Kinsey, με βάση την ιδέα ότι η κατασκευή «σεξουαλικός προσανατολισμός » αποτελεί ένα συνεχές μεταξύ δύο πόλων (καθαρή ετεροφυλοφιλία και καθαρή ομοφυλοφιλία). Με βάση την έρευνά του, δημοσίευσε αυτό που είναι τώρα γνωστό ως Kinsey Report. Η θεωρία του είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους βασίζονται οι μελέτες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και ήταν μια «επανάσταση» εκείνα τα χρόνια.

Αν και ο Kinsey ανέπτυξε την κλίμακα για να τονίσει την εξέλιξη της σεξουαλικότητας, η μελέτη του έχει γενικά αναφερθεί ότι το 10% του πληθυσμού είναι ομοφυλόφιλοι. Αυτός ο περίφημος αριθμός, αν και πολιτικά χρήσιμος για την εδραίωση της παρουσίας ενός ομοφυλοφιλικού πληθυσμού, είναι μάλλον ανακριβής. Το συνεχές του Kinsey βασίστηκε στην καταμέτρηση των οργασμών, και αυτό το μέτρο της σεξουαλικής ταυτότητας διαστρεβλώνει τη σύγχρονη αμφιφυλόφιλη ταυτότητα.

Ο Kinsey αμφισβήτησε την παραδοσιακή δυαδική πεποίθηση ότι οι άνθρωποι διαφοροποιούνται σε ομοφυλόφιλους και ετεροφιλόφιλους, με βάση τη σεξουαλική κατάσταση. Υποστήριξε ότι το να είσαι καθαρά ομοφυλόφιλος ή καθαρά ετεροφυλόφιλος είναι σπάνιο και ότι το ένα ή το άλλο είναι περισσότερο θέμα βαθμού από μια απόλυτη ύλη, με διαφορετικές αποχρώσεις μεταξύ ασπρόμαυρου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ