Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Χρυσοχοΐδη με φόντο τις αλλαγές στη σωφρονιστική νομοθεσία


Κόντρα με Ραγκούση – Βούτση

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις Σωφρονιστικής Νομοθεσίας, διατάξεις για το Ταμείο Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας».

«Σταματήστε να κατηγορείτε τους αστυνομικούς που υπηρετούν και την δική σας ασφάλεια. (…) Ταυτίζεστε με έναν ξεπερασμένο ακτιβισμό που αναμασά φαντάσματα… Μετέρχεστε τον ακραίο ακτιβισμό γιατί θέλετε την αστυνομία απέναντι. Λάθος τρόπος, λάθος εποχή λάθος σε όλα» είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης, ενώ δεν με καυστικό τρόπο αναφέρθηκε στην ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ περί αστυνομοκρατίας.

«Αποφασίστε με ποιον είστε. Με το πονεμένο ριάλιτι που τάζει πενηνταράκια στους αστυνομικούς ή με τις φαντασιώσεις για αυταρχισμούς; Δίγλωσσοι ψαράδες ψήφων δεν μπορείτε να είστε. Δυο καρπούζια δεν χωράνε. Η ανακύκλωση συνθημάτων δεν είναι οικολογική πρακτική. Είναι απελπισία. Καταγγέλλετε χωρίς να τολμάτε. Δεν αντέχουν τα στερεότυπά σας σε σοβαρή και Δημοκρατική Αστυνομία που επιχειρούμε να διαμορφώσουμε. Δεν την θέλετε την δημοκρατική αστυνομία γιατί την θέλετε απέναντι και την κατασκευάζετε στα μέτρα των δικών σας φαντασιώσεων» είπε ο υπουργός ΠΡΟΠΟ.

Για «παραμόρφωση» και όχι αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος έκανε λόγο ο Γιάννης Ραγκούσης στην ομιλία του υποστηρίζοντας ότι «αυτές οι αλλαγές είναι στη λογική Τραμπ και Όρμπαν». Ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε «επικίνδυνο» το νομοσχέδιο, συμπληρώνοντας πως είναι τμήμα του «δόγματος Τρόμος και Πάταξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ενώ υποστήριξε ότι με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται «φυλακές απελπισμένων κρατουμένων, φυλακές με 1500 υπεράριθμους». Μαλιστα, ισχυρίστηκε οτι τα παιδιά των αστυνομικών θα «ντρέπονται να πουν ότι οι γονείς τους» υπηρετούν στην ΕΛΑΣ.

Νίκος Βούτσης: Υπάρχει πανδημία στέρησης δικαιωμάτων

Για «πανδημία στέρησης δικαιωμάτων» έκανε λόγο στην ομιλία του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Η πολιτική που ακολουθείτε συσσωρεύει καύσιμη ύλη οργής. Θα το βρούμε μπροστά μας. Πρέπει να το αναλογιστείτε. Χρησιμοποιείται ως ευκαιρία την πανδημία, όπως και στον οικονομικό τομέα για να λάβετε τα συγκεκριμένα μέτρα, ως ευκαιρία για να υπάρξει περιστολή συνταγματικών δικαιωμάτων, το δικαίωμα του συνέρχεσθαι συγκεκριμένα και βεβαίως να υπάρξει περιστολή δικαιωμάτων με το σωφρονιστικό νομοσχέδιο» είπε ο κ. Βούτσης.

Αναφερόμενος στο δικαίωμα της άδειας κρατουμένων και το επιχείρημα της κυβέρνησης για καταστρατήγησή του, ο κ. Βούτσης σχολίασε: «Το δικαίωμα της άδειας υπάρχει από το 1989 και το βελτίωσαν όλες οι κυβερνήσεις. Είπατε ότι υπήρξαν υπερβολές και καταστρατήγηση του θεσμού των αδειών. Και έρχεται ο συνήγορος του Πολίτη και σας λέει ότι τηρήθηκαν οι όροι κατά 98%. Το δόγμα σας είναι η μηδενική ανοχή. Δηλαδή είστε στα χνάρια του κ. Τζουλιάνι. Δεν σας εύχομαι να έχετε την τύχη του. Δείτε το πόσο έχει περιπέσει και απαξιωθεί».

Στις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο υπουργός ΠΡΟΠΟ, λέγοντας πως «ο κύριος Ραγκούσης παίρνει μηδέν στην έκθεση γιατί ήταν εκτός θέματος και 100 στην εμπάθεια, τους χαρακτηρισμούς και τις κατηγόριες». Στη συνέχεια, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση για την κατάσταση που επικρατούσε στις φυλακές τα προηγούμενα χρόνια. «Επί ΣΥΡΙΖΑ, επειδή είπατε ότι υπάρχει φρικαλέα κατάσταση στις φυλακές τώρα, είχαμε 8 ανθρωποκτονίες, είχαμε αποδράσεις και γενικά οι φυλακές στη χώρα δεν διοικούνταν» είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης συμπληρώνοντας πως ο τρόπος εκπαίδευσης των αστυνομικών βελτιώνεται διαρκώς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ