Lockdown: Ποια καταστήματα θα ανοίξουν πρώτα – Αλλαγή στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας


Lockdown: Ποια καταστήματα θα ανοίξουν πρώτα – Τα μέτρα είναι έτοιμα – Αναμένεται το πράσινο φως από τους επιστήμονες

Προτεραιότητα στο άνοιγμα των επιχειρήσεων με μικρή κινητικότητα φαίνεται ότι θα δώσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα κομμωτήρια και τα κουρεία.

Οι αλλαγές στις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως ό,τι ανοίξει θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή, σημειώνοντας ότι όταν ανοίξει το λιανεμπόριο θα αλλάξει και η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ωστόσο η νυχτερινή απαγόρευση θα διατηρηθεί.

«Όταν θα έχουμε καταστήματα υπερτοπικού χαρακτήρα θα δίνεται ένα μεγαλύτερο διάστημα για να μπορέσουν να επιστρέψουν σπίτι τους. Τη νύχτα θα είμαστε κλειστά», τόνισε.

Για το αν θα υπάρξουν ζώνες στη χώρα με περιοχές όπου θα ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι είναι σε συζήτηση για το αν θα ανοίξουν σε όλη την χώρα. «Σε περιοχές που είναι πράσινες, επειδή απαγορεύεται η κινητικότητα από νομό σε νομό, είναι πιο εύκολο να ανοίξουν οι δραστηριότητες. Το δύσκολο είναι στις κόκκινες και τις πορτοκαλί περιοχές», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμα ότι τα κλιμάκια του υπουργείου συνεχίζουν τους ελέγχους για τυχόν παραβάσεις τόσο σε λαϊκές αγορές όσο και σε σούπερ μάρκετ.

Δερμιτζάκης: Μέσα στην εβδομάδα θα πέσουμε κάτω από 1.000 κρούσματα

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει βελτίωση, αυτή η βελτίωση όμως για μένα είναι αρκετά μικρότερη από αυτή που περιμέναμε», δήλωσε από την πλευρά του μιλώντας για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στη χώρα, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενέβης.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι μέσα στην εβδομάδα θα πέσουμε κάτω από χίλια κρούσματα και πρόσθεσε ότι μια εβδομάδα μετά από αυτό μπορούμε να ανοίξουμε την αγορά και μάλιστα μπορούμε να ανοίξουμε ακόμη και την εστίαση γιατί αυτό θα μειώσει τον συνωστισμό καθώς η εστίαση θα βοηθήσει να μην συνωστίζεται ο κόσμος στα καταστήματα.

«Υπό αυτό το πλαίσιο μπορούμε να ανοίξουμε, ό, τι μπορούμε να ανοίξουμε, όχι όλα μαζί. Εμπόριο, εστίαση, ο κόσμος θα διοχετευθεί εκεί μειώνοντας τον συνωστισμό» είπε και επεσήμανε σε κάθε περίπτωση πως «Είναι επικίνδυνο το άνοιγμα, ενέχει ένα ρίσκο. Μέχρι την άλλη εβδομάδα πιστεύω θα μπούμε σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ