Συνεχίζει την απεργία πείνας ο τραυματιοφορέας στο Νοσοκομείο Λάρισας

Παρά τις εκκλήσεις τις ΠΟΕΔΗΝ, ο τραυματιοφορέας συνεχίζει για 7η ημέρα την απεργία πείνας – Τι κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σε απεργία πείνας βρίσκεται από την περασμένη Τετάρτη ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Τραυματιοφορέων και εργαζόμενος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Λάμπρος Τσάπαλης, ως έσχατο μέσο πίεσης προκειμένου να ικανοποιηθούν πάγια αιτήματα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, ιδιαιτέρως στις δύσκολες συνθήκες λόγω κορονοϊού.

Εκτιμώντας πως «το μήνυμα έχει δοθεί» αλλά και ότι στον αγώνα κατά της πανδημίας δεν περισσεύει κανείς, ο Σύλλογος Ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καλεί τον Λάμπρο Τσάπαλη να διακόψει την πολυήμερη απεργία πείνας και να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σχολίασε σχετικά:

«Παρά τις εκκλήσεις μας να σταματήσει την απεργία πείνας ο συνάδελφος μας Τσάπαλης Λάμπρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας συνεχίζει για ένατη ημέρα την Απεργία Πείνας στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Έχει εξαντληθεί και παρά ταύτα με σθένος συνεχίζει. Τον πνίγει το δίκαιο. Επανειλημμένως του ζήτησα να σταματήσει την απεργία πείνας επισημαίνοντας ότι πέτυχε να ανάψει τη σπίθα του αγώνα για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας. Ο αγώνας πιά είναι συλλογικός. Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ σε ένα τραγικό γεγονός που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και του θυμού του Λάμπρου για να φθάσει σε αυτή τη πράξη. Κλήθηκε μου είπε ως τραυματιοφορέας να μεταφέρει νεκρή νέα γυναίκα από τη κλινική κορονοϊού, η οποία ήταν σε νεκρική ακαμψία γονατισμένη κάτω από το κρεβάτι.

Προφανώς κατέβηκε και πήρε τη θέση αυτή για να διευκολύνεται η αναπνοή της. Λειψοί είναι οι νοσηλευτές που υπάρχουν σε κάθε κλινική κορονοϊού. 100 συνάδελφοι νοσούν από κορονοϊό. Ξεκινάνε τη νοσηλεία και να ταΐσουν τους ασθενείς με τις στολές υψηλής προστασίας και στο τελευταίο ασθενή φθάνουν σε 4 ώρες.

Θα περιμέναμε περισσότερη ευαισθησία στον Λάμπρο από την πολιτεία. Περνάει στα ψιλά της επικαιρότητας. Βλέπεται είναι υγειονομικός. Άλλες περιπτώσεις ατόμων που κάνουν απεργία πείνας είναι πρώτο θέμα».


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ