Παπαθανάσης Υφυπουργός Άνοιγμα Αγοράς: Προτεραιότητα στα κομμωτήρια και τα κουρεία

Σε αποκαλύψεις προέβη για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς ο υφυπουργός Ανάπτυξης κύριος Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο, περιγράφοντας βήμα βήμα τη διαδικασία που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα και μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε ποιες επιχειρήσεις θα προηγηθούν των καταστημάτων λιανικού εμπορίου στο άνοιγμα της ελληνικής αγοράς. Έτσι θα προηγηθεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων που έχουν μικρή κινητικότητα, τα κομμωτήρια και τα κουρεία, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά εξυπηρετούν και αυτά μια βασική ανάγκη.

Τόνισε πως ό,τι ανοίξει, θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή. Ταυτόχρονα, προανήγγειλε και ο ίδιος μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ότι, όταν τελικά ανοίξει το λιανεμπόριο θα αλλάξει και η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι στην βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία και θα παραμείνει.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως τα SMS για την μετακίνηση θα διατηρηθούν ακόμα και μετά το άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων, ενώ άφησε σαφώς ανοικτή την προοπτική αλλαγών στην απαγόρευση κυκλοφορίας, που για την ώρα ισχύει από τις 9μμ έως τις 5πμ.   «Τώρα που θα έχουμε και καταστήματα υπερτοπικού χαρακτήρα, σαφώς θα δοθεί μεγαλύτερο διάστημα για την επιστροφή στο σπίτι», σχολίασε, τονίζοντας πως η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα διατηρηθεί.  Όπως είπε, τα μέτρα είναι έτοιμα και η κυβέρνηση περιμένει τις εκτιμήσεις των ειδικών. Στις περιοχές που παρουσιάζουν επιδημιολογικό φορτίο χαμηλό και θεωρούνται «πράσινες», θα είναι πιο εύκολο να ανοίξουν οι δραστηριότητες  ενώ στις κόκκινες περιοχές θα είναι δύσκολο, τόνισε ο υφυπουργός, χωρίς να αποκλείει την πιθανότητα ανοίγματος σε ζώνες.  «Θα ακούσουμε την τελική άποψη των επιστημόνων. Μετρούν τον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών. Στη συνέχεια θα ληφθεί η απόφαση από τον πρωθυπουργό».

Κόσμος περπατα στην εορταστική Πλατεία Συντάγματος , Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ