Συναγερμός: Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν – Βάζει «μπουρλότο» στην Ανατολική Μεσόγειο


«Πύργους ναυτικής κυκλοφορίας» προσανατολίζεται να τοποθετήσει στις ακτές της και στα Κατεχόμενα η Τουρκία προκειμένου να αυξήσει την ασφάλεια στη θάλασσα με απώτερο σκοπό «η Ελλάδα να σταματήσει τις επιθέσεις κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στην ανατ. Μεσόγειο».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το sigmalive.com, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών θα συστήσει 5 σταθμούς ακτοφυλακής σε διαφορετικές περιοχές της ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τρεις από αυτούς τους σταθμούς θα κατασκευαστούν στις περιοχές Zafer Burnu (ακρωτήριο Απόστολου Ανδρέα), Zeytinlik και Sadrazamköy στα Κατεχόμενα, ενώ oι άλλοι 2 σταθμοί θα στηθούν στην Αντιόχεια και την Μερσίνα.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Τουρκιγιέ», τα χαρακτηριστικά του συστήματος Coast Watch Station είναι πολύ εξελιγμένα και θα μπορούν να ελέγχουν με κάθε λεπτομέρεια την διέλευση όλων των πλοίων από την περιοχή, που η Τουρκία ορίζει ως «δική της υφαλοκρηπίδα».

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, η ενέργεια αυτή θα αλλάξει τις ισορροπίες στην περιοχή, καθώς θα αποτρέπει «επιθετικές κινήσεις» των ελληνικών πλοίων στην περιοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ