Θαλασσινό Νερό Οφέλη: Θαλασσινό νερό και ολιστική θεραπεία


Μια βουτιά στη θάλασσα είναι μια εμπειρία που δεν μπορούν να απολαύσουν τακτικά αρκετοί άνθρωποι. Το πλατσούρισμα στο νερό μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα χαράς. Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να κερδίσετε από την επαφή με τη θάλασσα; Εκτός από τα προφανή οφέλη της χαλάρωσης και της ευχαρίστησης, το νερό της θάλασσας έχει θετικά αποτελέσματα στη συνολική υγεία μας. Μπορεί να θεραπεύσει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό και μπορεί ακόμη και να αποτρέψει την εμφάνιση προβλημάτων στο μέλλον. 

Η θάλασσα μπορεί να ενισχύει το σώμα, καθώς έχει πολλές εγγενείς θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να ανακουφίσει μια ποικιλία κοινών παθήσεων. Αυτό συμβαίνει επειδή το θαλασσινό νερό είναι γεμάτο με μέταλλα όπως νάτριο, μαγνήσιο και ασβέστιο, τα οποία έχουν θετικά αποτελέσματα στο δέρμα μας. Βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών και των νεκρών κυττάρων για να αποκαλύψουν ένα δέρμα καθαρότερο και πιο λείο. Επίσης, αυτές οι φυσικές ουσίες μπορούν να ανακουφίσουν τον κνησμό και την ερυθρότητα και να διατηρήσουν το δέρμα μας καλύτερα ενυδατωμένο. Τα άτομα που πάσχουν από ψωρίαση και έκζεμα μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το γεγονός.

Επίσης, όσοι πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα μπορούν επίσης να αποκομίσουν τα ίδια οφέλη, καθώς το αλμυρό νερό είναι ένας κοινός τρόπος καθαρισμού των φραγμένων ρινικών κόλπων. Τα ψυχρότερα νερά των ωκεανών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία συμπτωμάτων ορισμένων μυοσκελετικών παθήσεων φυσικά, καθώς οι χαμηλότερες θερμοκρασίες ενεργοποιούν χημικές ουσίες στο σώμα και συνδράμουν στη μείωση του χρόνιου πόνου.

Η θάλασσα μπορεί επίσης να αναζωογονήσει το μυαλό και το πνεύμα.  Για πολλούς ανθρώπους, μια επίσκεψη στη θάλασσα αυξάνει άμεσα τα ενεργειακά τους επίπεδα και εξαλείφει το άγχος της καθημερινής τους ζωής. Αυτό το συνηθισμένο περιστατικό υποστηρίζεται πραγματικά από επιστημονικά στοιχεία, καθώς τα συστατικά που υπάρχουν στο θαλασσινό νερό και την παραλία έχουν συνδεθεί με μια σειρά θετικών επιδράσεων στο μυαλό. Οι επικρατούσες αποχρώσεις του μπλε που είναι ένα κοινό θέαμα στον ωκεανό, για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν συναισθήματα γαλήνης σε πολλούς ανθρώπους. Ο ρυθμικός ήχος των κυμάτων που καταλήγουν στην ακτή μπορεί να αλλάξει τη συχνότητα του εγκεφάλου και να έχει το ίδιο χαλαρωτικό αποτέλεσμα. Ακόμη και η μυρωδιά του θαλασσινού αέρα βρέθηκε να περιέχει αναζωογονητικές ιδιότητες.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της θάλασσας μπορούν να προωθήσουν την παραγωγή χημικών που ενισχύουν τη διάθεση μας, γεγονός που οδηγεί σε μειωμένη ανησυχία και άγχος. Επιπλέον, η παραλία παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία να εξασκηθείτε σε τεχνικές διαλογισμού, καθώς συνδέει τους ανθρώπους άμεσα με τη φύση και τους επιτρέπει να επικεντρωθούν στον εαυτό τους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ