Καναδάς – εμβολιασμός: Ξεκινά ο εμβολιασμός – Έγκριση για τη χρήση του εμβολίου Pfizer


Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech κατά του κορωνοϊού, με τη χορήγησή του να αρχίζει άμεσα, το προσεχές χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο COVID- 19, το οποίο παρασκευάστηκε από την κολοσσιαία φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech, ενώ η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Βρετανίας, η MHRA, είχε αναφέρει ότι η ένεση, η οποία προσφέρει προστασία έως 95% από την ασθένεια Covid-19, είναι ασφαλής για χρήση. Επιπλέον, ο Βρετανός υπουργός Υγείας  Matt Hancock είχε δηλώσει ότι το NHS θα επικοινωνήσει με τον κόσμο για τα εμβόλια. Οι ηλικιωμένοι σε οίκους ευγηρίας και το οικιακό προσωπικό  έχουν τεθεί στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων, ενώ ακολουθούν και το προσωπικό υγείας και περίθαλψης. Λόγω του ότι τα νοσοκομεία διαθέτουν ήδη τις εγκαταστάσεις για την αποθήκευση του εμβολίου στους -70C, όπως απαιτείται, οι πρώτοι εμβολιασμοί είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν εκεί -για το προσωπικό της οικίας, το προσωπικό της NHS και τους ασθενείς- έτσι κανένα από τα εμβόλια δεν σπαταλάται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο πρώτος εμβολιασμός στη Βρετανία πραγματοποιήθηκε ήδη χθες σε μια 90χρονη γυναίκα, που ονομάζεται Keenan, η οποία δήλωσε πως αισθάνθηκε “τόσο προνομιούχος που ήταν το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε κατά του COVID- 19.” Και συνέχισε: “Είναι το καλύτερο δώρο πρόωρων γενεθλίων που θα μπορούσα να ευχηθώ, καθώς σημαίνει ότι μπορώ επιτέλους να ανυπομονώ να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου και τους φίλους μου το Νέο Έτος, όταν θα είμαι μόνος μου για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου”.

Έτσι και ο Καναδάς τώρα δίνει το «πράσινο φως» με το υπουργείο Υγείας της χώρας να ανοίγει το δρόμο για τη διανομή των εμβολίων σε όλη την επικράτεια του Καναδά.

Σύμφωνα με τον Καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό, 249.000 δόσεις του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες πριν το τέλος της χρονιάς και θα διανεμηθούν αρχικά στα γηροκομεία και το υγειονομικό προσωπικό.

Όπως είπε, οι πρώτες δόσεις θα φτάσουν στις επαρχίες που πλήττονται από την πανδημία, δηλαδή στην Αλμπέρτα, τη Μανιτόμπα, το Οντάριο και την Κεμπέκ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ