Πρωτεϊνικές δίαιτες: Λειτουργούν εν τέλει;


Πόση πρωτεΐνη χρειαζόμαστε; Οι γυναίκες χρειάζονται τουλάχιστον 50 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα, ενώ οι άνδρες περίπου 60 γραμμάρια την ημέρα. Βεβαίως εάν ακολουθείτε μία δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, τα ποσοστά μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Αυτή η επιπλέον πρωτεΐνη μπορεί να προέρχεται από φασόλια, κρέας, ξηρούς καρπούς, δημητριακά, αυγά, θαλασσινά, τυρί ή χορτοφαγικές πηγές όπως είναι η σόγια. Αυτές οι δίαιτες συχνά περιορίζουν τους υδατάνθρακες, όπως είναι τα δημητριακά, τα φρούτα και πιθανώς ορισμένες φορές και τα λαχανικά.

Πώς λειτουργούν οι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες; Όταν κόβετε τους υδατάνθρακες, χάνετε γρήγορα βάρος επειδή υπάρχει απώλεια υγρών. Στη συνέχεια, χωρίς επιπλέον υδατάνθρακες, το σώμα αρχίζει να καίει περισσότερο λίπος για καύσιμο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κέτωση, η οποία μπορεί να κάνει την απώλεια βάρους ευκολότερη, επειδή αισθάνεστε λιγότερο πεινασμένοι. Η κέτωση μπορεί να προκαλέσει προσωρινά πονοκεφάλους, ευερεθιστότητα, ναυτία, δυσάρεστη αναπνοή, αλλά και προβλήματα ύπνου σε ορισμένους ανθρώπους.

Υπέρ και κατά

Στα υπέρ είναι ότι όντως μπορείτε να χάσετε το περιττό σας βάρος ακολουθώντας μία δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Επιλέξτε άπαχο κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα για να προσλάβετε την πρωτεΐνη που χρειάζεστε. Αλλά καλό θα ήταν να βρείτε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει και λαχανικά, ώστε να μη χάνετε φυτικές ίνες και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Ξεκινώντας μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, να είστε επιλεκτικοί. Τα καλύτερα πλάνα διατροφής που βασίζονται στην υψηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνών εστιάζουν στις άπαχες πρωτεΐνες και περιλαμβάνουν λίγους υδατάνθρακες. Αποφύγετε τα λιπαρά κρέατα και φροντίστε να συμπεριλάβετε λαχανικά στη διατροφή σας. Ζητήστε από το γιατρό σας, ή έναν διαιτολόγο, να σας βοηθήσει να επιλέξετε τη σωστή διατροφή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ