Κορονοϊός: Θετικός γιατρός διασωλήνωσε ασθενή στο Καρπενήσι


Για μεγάλες ελλείψεις προσωπικού με εξειδίκευση στους ασθενείς με κορονοϊό κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ και τονίζει συγκεκριμένο περιστατικό 32χρονου που διασωληνώθηκε από γιατρό ο οποίος ήταν θετικός στον ιό.

Τραγική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο του Καρπενησίου όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ που υπογραμμίζει ότι νοσηλεύονται 15 ασθενείς χωρίς ιατρική φροντίδα. Παράλληλα, σημείωσε πως δεν υπήρχε διαθέσιμος γιατρός για να κάνει διασωλήνωση ενός 32χρονου που επίσης είχε νοσήσει από κορονοϊό και «επιστρατεύτηκε» γιατρός που ήδη ήταν θετικός για να προχωρήσει τη διαδικασία.

«Δεν είναι δυνατόν να αφήνουν ένα νοσοκομείο που βρίσκεται σε ιδιαίτερα βεβαρυμμένη επιδημιολογικά περιοχή να νοσηλεύει περιστατικά κορωνοϊού χωρίς την ύπαρξη γιατρού. Πόσο επικίνδυνο είναι να γυρίζει για δουλειά γιατρός που νοσεί και να είναι μόνος; Εκμεταλλεύονται το φιλότιμό του», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, ένας παθολόγος του νοσοκομείου παραιτήθηκε επειδή παρέμεινε για δέκα ημέρες συνεχόμενα στο νοσοκομείο ενώ άλλοι δυο γιατροί, ένας πνευμονολόγος κι ένας παθολόγος, νοσούν από κορονοϊό. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το νοσοκομείο δεν διαθέτει επί της ουσίας καμία από τις δυο ειδικότητες με αποτέλεσμα ο 32χρονος που διασωληνώθηκε να διακομιστεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Χαλκίδας, ενώ ο πατέρας του νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του νοσοκομείου της Πάτρας.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως οι δυο κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Καρπενησίου εξοπλίστηκαν πλήρως με χρήματα που δόθηκαν από δωρεές, αλλά παρόλα αυτά οι ανάγκες δεν καλύπτονται καθώς δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό. «Ποιο είναι το επίπεδο νοσηλείας στις κλινικές των νοσοκομείων. Χωρίς γιατρούς, με δύο ή τρεις νοσηλεύτριες για 30 έως 40 ασθενείς να τρέχουν και να μην φθάνουν. Να χάνονται ασθενείς που θα μπορούσαν να ζουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ενημέρωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ