Εμβόλιο κορονοϊού: Οι χάκερ είχαν στόχο τη συνταγή της Pfizer – Η ανακοίνωση μετά την κυβερνοεπίθεση


Στην κυβερνοεπίθεση που έγινε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), στόχος ήταν έγγραφα που αφορούν την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού από της Pfizer και BioNTech.

Το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δέχθηκε κυβερνοεπίθεση, μερικά 24ωρα πριν κληθεί να αποφασίσει για το αν θα δώσει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έχουν αναπτύξει οι Pfizer και BioNTech.

Οι δυο εταιρίες προχώρησαν σε κοινή δήλωση, στην οποία επιβεβαίωσαν την επίθεση και το γεγονός ότι οι χάκερ επιχείρησαν να πάρουν έγγραφα που σχετίζονται με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Όπως υπογράμμισαν, το περιστατικό δεν θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα για την έγκριση του εμβολίου ενώ περιμένουν περισσότερες πληροφορίες από τον EMA.

Η ανακοίνωση των Pfizer και BioNTech για την κυβερνοεπίθεσηBioNTech

«Κανένα σύστημα της BioNTech ή της Pfizer δεν έχει παραβιαστεί και δεν γνωρίζουμε ότι προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στη μελέτη έχουν διαρρεύσει», υπογραμμίζουν επίσης οι δυο εταιρίες. Επίσης, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν οι χάκερς επιχείρησαν να αποκτήσουν πρόσβαση και στα αρχεία που αφορούν στο εμβόλιο της Moderna.

Η έρευνα σχετικά με την κυβερνοεπίθεση συνεχίζεται, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετές ασάφειες σχετικά με τον ακριβή χρόνο που έγινε, το ποιος είναι ο υπεύθυνος και ποιες πληροφορίες ενδέχεται να έχουν φτάσει στα χέρια των χάκερς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ