Ινδία: Λύθηκε το μυστήριο με την μυστηριώδη ασθένεια – Από πού προήλθε


Η μυστηριώδης ασθένεια ευθύνεται για έναν θάνατο και άλλους 600 ασθενείς!

Παγκόσμια ανησυχία είχε προκαλέσει η μυστηριώδης ασθένεια στην Ινδία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου αλλά και τη διακομιδή εκατοντάδων στο νοσοκομείο, ωστόσο φαίνεται πως το οι Αρχές βρίσκονται κοντά στη λύση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της χώρας και το ειδικό κλιμάκιο που βρέθηκε στην επαρχία Άντρα Πραντές, πιθανότατα η ασθένεια ξεκίνησε από τα μέτρα κατά του κορονοϊού και την χρήση χλωρίνης στο νερό.

Στην Ινδία βρίσκονται άνθρωπο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία ώστε να αποφευχθεί μια ακόμη πανδημία, η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο, ωστόσο οι πρώτες επίσημες ενδείξεις αναφέρουν πως πρόκειται από μόλυνση του νερού.

Ο υπουργός Υγείας της επαρχίας, Krishna Srinivas, δήλωσε στην Indian Express: «Οι ειδικοί υποπτεύονται τη χρήση χλωρίνης ως μέρος του προγράμματος περιορισμού του covid, ως κύρια αιτία του νερού και κατά συνέπεια της ασθένειας. Είναι η πιθανότερη αιτία και αυτή ερευνούμε».

Να σημειωθεί πως στα σώματα των ασθενών βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες νικελίου, το οποίο ήταν και υπεύθυνο για την κατάσταση όσων νόσησαν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ