Λάρισα: Μαζεύτηκαν για τσίπουρα και τους… κέρασαν πρόστιμα!


Τους βγήκε… ξινό το τσίπουρο!

Πιστοί στην απόλαυση ενός τσίπουρου πριν το μεσημεριανό φαγητό αποδείχθηκαν πέντε Λαρισαίοι παραβλέποντας το… ενδεχόμενο ότι εξίσου πιστοί, στην τήρηση των αποφάσεων περί κορονοϊού, μπορεί να αποδειχθούν αστυνομικοί που συνέλαβαν τελικά τον 47χρονο Λαρισαίο ιδιοκτήτη καφενείου επιβάλλοντας επίσης χρηματικό πρόστιμο και στους πέντε θαμώνες, καθώς βρέθηκαν να απολαμβάνουν το, κατά τα άλλα, «άγιο τσιπουράκι».

Η πόση τσίπουρου ουδέποτε υπήρξε αδίκημα, ωστόσο η γενική απαγόρευση των τελευταίων ημερών με αφορμή και την πανδημία του κορονοϊού έχει κατα­στήσει σαφές ότι δεν προβλέπεται η κα­τανάλωσή του σε κατάστημα υγειονο­μικού ενδιαφέροντος πολύ δε περισ­σότερο σε καφενείο που λειτουργεί πα­ράνομα για τον πρόσθετο λόγο ότι από μηνός είχε… σφραγισθεί ακριβώς επειδή βρέθηκε ξανά να δουλεύει παράνομα σερβίροντας καφέ, εκείνη τη φορά, σε πελάτη.

Ο ευφάνταστος ιδιοκτήτης προκειμένου να λειτουργήσει το καφενείο του, χωρίς να προκαλεί τα… αδιάκριτα βλέμματα σκέφτηκε μάλιστα να επικολλήσει φύλλα εφημερίδας και χαρτόνια στην είσο­δο, αλλά και στην τζαμαρία του καφέ, στο κέντρο της Λάρισας. Αλλά κατά πως φάνηκε, μετά τη χθεσινή έφοδο των αστυνομικών, δεν ήταν μόνο οι θαμώνες εκείνοι που γνώριζαν πως το καφενείο λειτουργούσε, σερβίροντας και τσίπου­ρα πίσω… από τις σελίδες της εφημερίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στη 1 χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας έκαναν έφοδο στο κατάστημα υγειονο­μικού ενδιαφέροντος για να διαπιστώσουν πως το καφενείο λειτουργούσε πα­ράνομα, ενώ στο μπαρ βρέθηκαν να εξυπηρετούνται πέντε πελάτες.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο ιδιοκτήτη του καφέ για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και για παραβίαση της σφράγισης του καταστήματος. Σημειώνεται ότι, προ μηνός περίπου, αστυνομικοί του Τμήματος Λάρισας είχαν και τότε προχωρή­σει στη σύλληψη του 47χρονου, όταν επιχείρησε να τους αποτρέψει να βεβαι­ώσουν παράβαση περί κορωνοϊού, καθώς βρέθηκε να λειτουργεί το καφενείο του, μέσα στο οποίο εντοπίσθηκε ένας πελάτης. Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Λάρισας -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- βεβαίωσαν διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, με τον ιδιοκτήτη του καφέ να συλλαμβάνεται τελικά κατηγορούμενος για απειλή σε βάρος αστυνομικών στην προσπάθειά του να τους αποτρέψει να βεβαιώσουν την παράβαση.

Ο 47xpovos οδηγήθηκε την επομένη ενώ­πιον των εισαγγελικών αρχών, όπου με­τά τον προσδιορισμό της δίκης του, αφέθηκε ελεύθερος.

Χθες βεβαιώθηκε νέο πρόστιμο ύψους άλλων 5.000 ευρώ, ενώ σε αντίθεση με το συμβάν του πε­ρασμένου Νοεμβρίου, ο 47xpovos κρα­τείται προκειμένου σήμερα να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο και να δώσει τις δικές τους εξηγήσεις για το… δis εξαμαρτείν. Σε αντίθεση με τους πέντε θαμώνες που αφέθηκαν αφού πρώτα τους βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ στον κάθε έναν, επίσης για παρά­βαση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ